İnegöl Belediyesi’nden Aşure İkramı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İnegöl Belediyesi, Muharrem Ayının 10’uncu günü olan Aşure Günü münasebetiyle Belediye binası önündeki alanda aşure ikramı gerçekleştirdi.

İnegöl Belediyesi birlik ve beraberliğin artması, kardeşliğin pekişmesi, muhabbet ve dostluğun çoğalması, bolluk ve bereketin her haneye girmesi adına her yıl olduğu gibi bu sene de geleneği bozmayarak ilçe halkına aşure ikramında bulundu. Belediye önünde gerçekleştirilen programa Kaymakam Eren Arslan, Belediye Başkanı Alper Taban, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar katılım gösterdi.

BİN KİŞİLİK AŞURE DAĞITILDI

İkramların ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugün aşure ikramımızla ilgili bir araya gelmiş bulunuyoruz. Gerçekten her yıl aşure gününü böyle hasretle bekliyoruz. Aşure gününün İslamiyet’te Müslümanlıkta çok özel, çok önemli bir gün olduğunu hepimiz biliyoruz. Öncelikle hem hicri yılımızı hem de Muharrem ayını tebrik ediyorum. Tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bugün itibariyle burada aşure kazanlarını hazırlayarak vatandaşlarımıza ikramda bulunduk. Birlik ve beraberliğimizin artması, kardeşliğimizin pekişmesi, muhabbet ve dostluğumuzun çoğalması, bolluk ve bereketin her haneye girmesi adına her yıl olduğu gibi bu senede aşure kazanlarımızı kaynattık. Bugünde burada ikramını yapmış oluyoruz. Aşure ülkemizin ve kentimizin kültürel bir geleneğidir. Bunu yaşatmak bizlerinde görevleri arasındadır. Bunları önemli ve kıymetli buluyoruz. Aslında farklılıklarımızın aynı kazanda harmanlanarak, kardeşliğimizin de pekiştiğine inanıyoruz” dedi.

İNEGÖL AŞURE MİSALİ

“Aslında İnegöl’ün de bir aşure misali olduğunu ifade edebiliriz. Her bölgeden, Türkiye’nin 81 vilayetinden gelmiş olan farklı kültürlerden farklı gelenek ve göreneklerden insanlar. Kafkas coğrafyasından Balkan coğrafyasına kadar farklı lezzetlerin, tatların, güzelliklerin bir arada buluştuğu şehir İnegöl. Dolayısıyla bu birlik ve beraberliğin bu güzelliklerin, hoşgörünün, saygının devam ettiği bir süreç olmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Aşuremiz yiyenlere şifa olsun, afiyet olsun. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum saygılar sunuyorum.”

BİZİM İÇİN BİR YEMEKTEN ÇOK ÖTE

Kaymakam Eren Arslan ise “Aşure bizim kültürümüzde bir yemekten çok öte anlamları olan, bizleri tıpkı ülkemizin değişik renkteki insanlarını bir arada bir ve beraber ülke haline getirdiği gibi aşurede de çok farklı gıdaları bir kazanda pişip bambaşka bir lezzete dönüşüyor. Aşureyi bu anlamda sadece yemek olarak değil de bize kattığı bolluk, bereket, birlik ve beraberlik ruhumuzu canlandıran bir kıymet olarak görüyoruz. Ülkemizin, İnegöl’ümüzün, birliğimizin, beraberliğimizin, huzur ve güvenliğimizin daim olmasını temenni ediyor, tüm halkımızın Muharrem ayını ve aşure gününü tebrik ediyorum” dedi.

www.bursaarena.com.tr     

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.