İlhan İrem'in "Orada uyumak isterim" dediği yer park oluyor

Sanatçı İlhan İrem’in 1974 yazında “Göklerden ve denizlerden gelen Anlasana’yı bestelediğim yer” dediği Burgaz’daki Aytepe mevkii, Mudanya Belediyesi tarafından park olarak projelendiriliyor. Başkan Hayri Türkyılmaz, İlhan İrem’in hatırasının “Anlasana”nın doğduğu yerde yaşatılacağını söyledi.

Bursa’nın yetiştirdiği önemli sanatçılardan İlhan İrem’in “Bu dünyadan gittiğimde, orada uyumak isterim” dediği Burgaz’daki eski kireç ocağının bulunduğu Aytepe mevkii Mudanya Belediyesi tarafından park olarak projelendiriliyor. İlhan İrem’in ani ölümü Türkiye’yi yasa boğarken, “Müzik tarihimde milat olan, en önemli eserini oluşturduğum sahil” dediği Aytepe’de mevkiinde incelemelerde bulunan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Anlasana”nın doğduğu yeri “İlhan İrem Anlasana Parkı” yapacaklarını söyledi. İlhan İrem’e söz verdiğini dile getiren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “En son konuşmamız da yine bu konudaydı. Bana ‘Göklere gittiğim zaman, o bahçede uyumayı isterim’ demişti. Burası dışında Bursa’ya gelmek istemediğini söylemişti.

İLHAN İREM’İN  “ORADA UYUMAK İSTERİM” DEDİĞİ YER, PARK OLUYOR

Daha sonra eşiyle birlikte İstanbul’da uyumaya karar verdiklerini ancak ‘İlhan İrem Anlasana Parkı’nın yapılmasını istediğini söylemişti. Parkın proje çalışmalarına başladığımızı, en kısa zamanda biteceğini, park bitince de açılışını beraber yapmak istediğimizi anlattım. İlhan İrem’in de dediği gibi en ölümsüz sevgilerin, sonsuz denen göklerin, her şeyin bir sonu varsa, ayrılıkların da sonu var. Çok kısa bir süre içerisinde burada parkımızı hayata geçirecek, İlhan İrem’e ve Mudanyamıza yakışan, böylesine değerli bir müzisyeni hakkıyla anmamıza vesile olan bir müzik parkını hayata geçireceğiz” diye konuştu.

bursarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.