Gemlik'te Virüs İstismarcılarına karşı mücadele başlatıldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve Gemlik Ticaret Odası Başkanı Paşa Ağdemir ilçe merkezinde bulunan süpermarket, eczane, fırın ve aktarlarda denetim yaptılar. Yaptıkları denetimlerde stokçuluğa fırsat verilmeyeceği ifade edilirken, virüs istismarcılarına karşı mücadelenin aralıksız devam edeceği vurgulandı.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve Ticaret Odası Başkanı Paşa Ağdemir’e Gemlik Belediyesi Daire Müdürleri ve Zabıta ekipleri de eşlik etti.

Eczanelerde maske ve dezenfektan sorunu

Eczaneleri teker teker gezen Başkan Sertaslan, özellikle son aylarda maske ve dezenfektan fiyatlarının artışlarına dikkat çekerken, bunun eczacı değil aradaki firmalardan kaynaklı olduğunu ifade etti. Eczanelerin kendilerine gelen maske ve dezenfektan faturalarında satış için çok az pay koyduğunu da belirtirken, “Ülkemiz bu zor günleri elbet aşacaktır.  Bugün eczacılar birliği tarafından gelen genelgede  eczacılarımızın artık dezenfektan üretebileceğini öğrendik bu bizler için mutluluk verici” dedi.  Son zamanlarda fahiş zam yapan firmaları ticaret bakanlığına bildireceklerini belirtirken, tüm vatandaşları da duyarlı olmaya çağırdı.

Marketlerde endişeye gerek yok

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan son zamanlarda sosyal medyada negatif bir algı oluştuğuna dikkat çekerken yaptıkları market denetiminde ise raflarda ürün konusunda sıkıntı yaşanmadığını belirtti. Market yetkililerini stoklarını daha da fazla arttırmasına yönelik tavsiyelerini de ileten Başkan Sertaslan, “Endişeye mahal verecek bir durum yok, bir sıkıntı da yok fiyatları da kontrol ediyoruz.  Esnafımıza güveniyoruz. Bir istismar söz konusu olursa bizler buradayız rahat olun” şeklinde konuştu.

Gemlik Ticaret Odası Başkanı Paşa Ağdemir ise, “Herhangi bir sıkıntımız yok vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Belediyemiz, Kaymakamlığımız ve bütün Sivil Toplum Kuruluşlarımız görevlerinin başında rahat olsunlar dedi” Denetimlerin sıkça devam edeceğini de ifade etti.

Fırınlara hijyen uyarısı

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan yaptığı fırın denetiminde ise, “Ekmeği elle değil gözüyle seçimini sağlamalısınız.  Ekmeğin gerek ambalajlanmasında gerekse taşınmasına son derece dikkat etmemiz gerekli” dedi. Korona virüsünün bulaşma ihtimalinin diğer virüslere göre fazla olduğunu da sözlerine ekledi.

Gemlik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin denetimi aralıksız devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.