Gemlik sahilleri yaza hazırlanıyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Gemlik Belediyesi Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaz sezonu başlamasıyla birlikte ilçe sınırlarında bulunan plajlarda bir yandan temizlik çalışmalarını sürdürürken, çapalama çalışması yaparak yurttaşların yabancı maddeden arınmış plajlarda rahatça gezmesini sağlıyor.

Gemlik Belediyesi ekipleri tarafından özenle sürdürülen plaj temizlik çalışmalarının son durağı Gemsaz plajı oldu. Temizlik çalışmalarının sezon boyunca belirli periyotlarla devam edeceğini ifade eden Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Bu sene tüm yurttaşlarımız Gemlik’in güvenli ve temiz plajlarına gelip rahatça yüzebilirler” dedi.

Gemlik turizmde önemli bir merkez

Gemlik’teki turizm potansiyelinin yıllardan beri geri plana atıldığını ve bunun Gemlik’in turistik kent imajına gölge düşürdüğünü ifade eden Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “İlçemiz Türkiye’nin her tarafından misafirleri ağırlayan turistik bir merkez ama ilçemizin turizm potansiyeli görevde olmadığımız yıllarda hep yerinde sayıyor veya geri gidiyordu. Biz Gemlik Belediyesi olarak Gemlik’in tekrar turizm merkezi olması için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bu sezon ile birlikte birçok turizm yatırımını hayata geçireceğiz. Yurttaşlarımız gönül rahatlığıyla Gemlik’e gelip yüzebilirler” ifadelerini kullandı.

Denizde de temizlik devam ediyor

Gemlik Belediyesi ekiplerinin sadece karada değil, denizde de temizliğe devam ettiğini ifade eden Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Sadece ilçemizi veya körfezimizi değil, tüm Marmara’yı olumsuz etkileyen deniz salyası temizleme çalışmalarımız sürüyor. Temizlik ile 15 gündür sürdürdüğümüz temizlik çalışmalarıyla beraber binlerce ton deniz salyasını deniz yüzeyinden toplayarak katı atık bertaraf tesisine gönderdik” diye konuştu.

“Kumla plajları Bursa’da parmakla gösterilecek”

Geçen yıl 1 Haziran’da Gemlik Belediyesi sorumluluğuna geçen plajlarda temizlik ve çapalama işlemleri gibi çalışmalarını sezon boyunca eksiksiz yerine getiren Gemlik Belediyesi ekipleri, bu yılda özenli bir şekilde plajları Gemliklilere ve Gemlik’e gelecek misafirlerin konforlu bir şekilde denize girmesi için hazırlıyor. Kamyon ve kepçe yardımıyla plajlarda biriken kum bölgeleri dağıtılırken, çapa yardımıyla ise plaj yabancı maddelerden arındırılıyor. Bu çalışmaları ilçe genelinde süreceğini ifade eden Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Geçen sene yaz başında plajların sorumluluğu bizlere geçmesine rağmen hizmetlerimizi aralıksız sürdürdük. Plaj işgallerinden çok sayıda şikayet geldi. Plajlarımızda işgale izin vermeyeceğiz.  Bu sene özellikle Kumla plajları Bursa’da parmakla gösterilecek duruma gelecek” dedi.

Gemlik Belediyesi ekiplerinin hummalı çalışmaları için teşekkür eden Ata Mahallesi Muhtarı Mualla Çiğdem yaptığı açıklamada belediye ekiplerine teşekkür ederken, “Gemsaz sahilimiz tertemiz oldu” diye konuştu.

 www.bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.