GARA Şehitleri için bir hafta yas ilan ettiler!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İYİ Parti Yenişehir İlçe Teşkilatı, GARA Şehitlerine saygı ve matem tutmak amacıyla siyasi faaliyetlerini bir hafta durdurduğunu ve yas ilan ettiğini açıkladı.

İlçe Başkanı Ercan Özel, teşkilat arkadaşlarıyla birlikte Devlete ve Millete örnek teşkil edecek bir çıkış yaptı.

Tüm siyasi faaliyetlerini bir hafta durduğunu ve yas ilan ettiğini  açıklayan İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanlığı bir bülten yayınladı.

"İYİ Parti olarak yıllardır PKK ile ilgili dediklerimizin arkasındayız. PKK kanlı bir Terör örgütüdür. Türk Milletinin Düşmanıdır... Türkiye'nin Birliğinin Düşmanıdır. PKK bizim Düşmanımızdır. PKK Türkiye’nin Düşmanıdır. PKK' ya Dost olan da Düşmanımızdır. PKK'ya Destek olan da düşmanımızdır... Bizden bugüne kadar hep bu cümleleri duydunuz.. "

Diye başlayan bültenin devamı şöyle;

"..Birkaç gün önce Gara’da şehit edilen 13 vatan evladımızın acısı tüm ülkemizi hüzne boğdu. Kahraman şehitlerimizin aziz ruhları şad, mekânları cennet olsun. Cenab-ı Hakk onları, Peygamber efendimize komşu kılsın.

Millet olarak kabullenemediğimiz, herkesin vicdanında derin ve unutulmayacak izler bırakan olaylara karşı sessiz kalamıyoruz. Herkes hatırlıyor değil mi? "Birkaç şehit verdik" diyerek acılı yürekleri dağladılar. Mısırlı Esma için ağlarken, Türk askeri şehit olunca güldüler.

13 kişi öldü diye ulusal yas mı ilan edilir?” dediler. Osmanlı ve Türk Düşmanı 91 yaşında ki Arap Kralı ölünce Türkiye'de 3 gün milli yas ilan ettiler. Mısırlı Mursi için yurt genelinde gıyabi cenaze namazı kıldırırken, şehit olan 13 Vatan evladına bunu çok gördüler.

Katoliklerin ruhani lideri Papa 2. Jean Paul öldüğünde üzüntüden Türk Bayraklarını yarıya indirdiler. İsrail'in Gazze saldırısı sonrası öldürülen Filistinli askerler için Ay yıldızlı bayrağımız yarıya indirilirken, Gara’da şehit olan 13 kahramanımız için aynı hassasiyeti göstermediler.

Sanki biz abartıyoruz hiçbir sorun yok, Mehmetçiğimiz ölmedi, anaların yüreği yanmadı, biz kavrulmadık... Ne Bayraklar yarıya indi, ne de selalar verildi. On üç yitip giden CAN, kimin CANI... diye sorar olduk. Ama “Mevzu Vatan mı yoksa makam mı” bize bunu çok güzel gösterdiler. Tüm Milletimizin canı yanarken,. Papa ve Suud Kralı ölünce ülke genelinde alınan milli yas kararını, PKK’nın şehit ettiği evlatlarımıza çok gördüler?

Saygıdeğer Basın Mensupları ve Kıymetli Hemşerilerimiz;

Gara’da aldığımız acı haberden sonra bizler, günlük hayatımızda cümle kurmakta zorlanıyoruz. Sözcükler boğamızda, düşünceler zihnimizde düğümleniyor. "Gün, siyaset günü değildir; ordumuzun arkasındayız, yeter ki hatalarımızdan ders çıkartalım" diyoruz. Daha şehitlerimiz toprağa verilmeden ülkenin yöneticileri televizyon ekranlarında kahkahalarla gülüyorlar. Sizleri bu kadar keyiflendiren, bizlerin bilmediği nedir? Milli bir meselede, milli bir acıda, milli yas ilan etmek için daha neyi bekliyorsunuz? Rengini, şehitlerimizin, o kahramanlarımızın kanından alan ay yıldızlı bayrağımızı, yarıya indirmemekle, neyin hesabını yapıyorsunuz?

Allah; askerlerimize, vatanımıza milletimize, devletimize ve Şanlı bayrağımıza zeval vermesin. Size vicdan ve merhamet; biz Türk Milletine ve vatanseverlere de bol sabır versin.

Bir hafta siyasi faaliyetlerimizi sonlandırıyor ve YAS İLAN ediyoruz.

Hiçbir siyasi hareket ve gündem vatan için can veren aziz şehitlerimizin bir damla kanından kıymetli değildir. Hepsi bir annenin, bir babanın evladı. Bir eş, bir kardeş olan şehitlerimiz için biz vatanseverlerin her birimizin içi yanıyor. Bu yüzden hükümetin yapamadığını yapıyor. İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanlığı olarak 1 hafta boyunca ilçemizde siyasi faaliyetlerimizi sonlandırıyor ve YAS İLAN ediyoruz. Şehadet şerbeti içen vatan evlatlarımıza sonsuz şükran ve saygılarımızı sunuyoruz.

Ercan ÖZEL

İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı.."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.