Erdoğan İstanbul Sözleşmesi baskılarına direnemedi: "Biz daha iyisini yaparız!.."

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Millet Kütüphanesi’nde gençlerle bir araya gelerek söyleşi gerçekleştirdi.  Erdoğan, gençlerden gelen İstanbul Sözleşmesi sorusuna, “Daha adilini, daha güzelini, daha güçlüsünü yapar onunla yola devam ederiz” diye yanıt verdi

Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde genç kardeşlerimle bir araya gelerek keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Onlar sordu, ben cevapladım. Bu güzel buluşmaya dair paylaşımlarımızı tüm sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.” dedi.

“BAŞKOMUTAN OLARAK MÜSAADE

Erdoğan, emekli 104 amiralin yayınladığı açıklamaya şunları aktardı:

“Cumhurbaşkanı olarak ordunun başkomutanıyım. 104 emekli olarak böyle bir açıklamayı nasıl yapıyorsunuz? Bu özgürlüğünüzle alakalı değil. Koordine olan, aynı düşünce kalıbı içinde böyle bir metnin ortaya konulmasını başkomutan, Cumhurbaşkanı olarak kabul etmemiz mümkün değil.”

“DAHA GÜZELİNİ YAPARIZ”

Erdoğan, İstanbul Sözleşmesine ilişkin olarak, “İstanbul Sözleşmesi ne ülkemizde ne dünyada kadın haklarına saygıyı getirmedi. Bizim dinimizde kadına şiddet haramdır. Biz bu sözleşmenin daha adilini, daha güzelini, daha güçlüsünü yapar onunla yola devam ederiz.” açıklamasında bulundu.

“MONTRÖ İLE UZAKTAN YAKINDAN ALAKASI YOK”

Tele1 Muhabirinin haberine göre, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul ile Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nden çıkılıp çıkılmayacağı yönündeki soruya, “Montrö İstanbul Boğaz’ı ile alakalı bir sözleşmeydi. Dolayısyıla burada kendi bağımsızlığımızı tesis ettiğimiz bir eser kazandırıyoruz. Dolayısıyla Montrö ile uzaktan yakından alakası bulunmayan bir Kanal İstanbul bizi çok daha huzurlu, rahat kılacaktır. Kanal İstanbul’umuzu İstanbul’umuza kazandırdığımızda çok çok büyük bir zenginliğe kavuşmuş olacak. İstanbul Boğazı’nda çevrecilik açısından ciddi manada rahatlayacaktır” yanıtını verdi.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ BENİM HAYATIMI KURTARDI”

Erdoğan Küpeli tarafından 4 yıl boyunca tehdide maruz kalan Gülay Mübarek Erdoğan’ın “İstanbul Sözleşmesi ne ülkemizde ne dünyada kadın haklarına saygıyı getirmedi” sözlerine, “Saygıdan kasıt ne bilmiyorum ama İstanbul Sözleşmesi benim hayatımı kurtardı” diye tepki gösterdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.