Dündar, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’u Ağırladı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’u ağırladı. Başkan Dündar ile birlikte Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni gezen Vali Yavuz, Osmangazi Belediyesi’nin Bursa’ya kazandırdığı eserlerden biri olan Fetih Müzesi’nin, gençlerin tarihle buluşmalarını ve medeniyet değerlerini unutmamalarını sağlamak adına çok önemli bir eser olduğunu ifade etti.

Kendisini ziyaret eden Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’u ilk olarak makamında ağırlayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ziyaretinden dolayı memnuniyet duyduğu konuğuna, Osmangazi Belediyesi’nin çalışmalarını anlattı. Merkez binada yer alan BAREM, Osmangazi Atletizm Salonu, Osmangazi Meydanı ve Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi gibi vizyon projelerin maketlerinin yer aldığı bölümü Vali Yavuz’a gezdiren Başkan Dündar, projeler hakkında bilgiler verdi. Başkan Dündar, daha sonra konuğu Vali Yavuz’u Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ne götürdü.

Vali Yavuz; “Panorama 1326, Görülebilecek En Güzel Müze”

Başkan Mustafa Dündar ile birlikte Fetih Müzesi’ni gezen Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, müzenin mutlaka gezilip görülmesi gereken bir yer olduğunu söyledi. Daha önce bu boyutlarda bir müze görmediğini belirten Vali Yavuz; “Bursa, Osmanlı Devleti’nin kurucularının meftun olduğu, Ulu Cami’si, Yeşil Cami’si ve erenleriyle koskoca bir imparatorluğun çıkış noktası diyebileceğimiz, ecdadımızın bize bıraktığı en güzel şehirlerden biri. Müzede, geçmişimizin mükemmel bir şekilde canlandırıldığını gördük. Doğrusunu söylemem gerekirse, bu boyutta bir panoramik müze görmedim. Herhalde görülebilecek en güzel panoramik müze” ifadelerini kullandı.

Bu tür eserlerin, Türk tarihini gelecek nesillere aktarma adına çok önemli olduğuna dikkat çeken Vali Yavuz; “Biz devlet adamları, milli duyguları çok yüksek insanlarız. Fetih Müzesi’ne girişimizle birlikte biz de bir tarih yolculuğuna çıktık. Zaten bu tür mekanların kurulmasının asıl sebebi de, bu milli şuurun, manevi duyguların bir kez daha canlanması ve canlı tutulması. Bu müze, aynı zamanda gençlerimizin tarihle buluşmasını, onların medeniyet değerlerini unutmamalarını sağlayacak çok önemli bir eser olmuş. Başta belediye başkanımız Mustafa Dündar olmak üzere, buraya emek veren ve rahmeti rahmana kavuşan Halil İnalcık hocamız ve diğer tüm emeği geçenleri tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.