Demir çelik sektöründe sahte faturalar nedeniyle Erol Evcil'in de arasında olduğu 5 şüpheli tutuklandı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı "Demir Yumruk" operasyonunda, sahte faturalarla devleti 25 milyar lira zarara uğratan Erol Evcil dahil 5 kişi gözaltına alındılar.

İlk olarak 225 şüpheli şahıs Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınarak Adliyeye sevkedildiler. Erol Evcil'in de arasında olduğu 15 şüpheli, cumhuriyet savcısınca ifadelerinin alınmasının ardından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Bursalı işadamı Erol Evcil (Eşrefoğlu) ile birlikte, Tolga Demirel, Hasan Kabuklu ve Fırat Ardıç "kamu kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçlarından, şüpheli Sadun Budinli de "kamu kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" ile "suç örgütüne üye olmak" suçları gerekçesiyle tutuklandılar. 

Diğer şüphelilerden bir kısmı da yurt dışı yasağı kaydıyla serbest bırakıldılar.

bursaarena.com.tr

fotoğraf: Halk tv

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.