CHP'li Kayışoğlu Meclis'te "kürtçe" türkü söyleyerek seçmenlerini ve Bursalıları şaşırttı!..

BURSA ARENA / Haber Merkezi

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda, Bursalıların özellikle seçmenlerinin şaşırdıkları ve tepki gösterdikleri bir protesto eylemi sergiledi.  Kocaeli'de kürtçe şarkıları nedeniyle iptal edilen Aynur Doğan konserinin yasaklanmasını protesto etmek üzere, Kürtçe Dar Hejiroke (İncir Ağacı) türküsünü söyleyen Kayışoğlu "söyleyemiyoruz" dedi. 

İlk olarak Sertap Erener'in Eurovison'u kazandığı Every Way That I Can şarkısını okuyan Kayışoğlu bu şarkı için  "Söyleyebiliyoruz" dedi ve ardından Dar Hejiroke'ye geçti. Kayışoğlu, türkünün bitiminde "Söyleyemiyoruz" diyerek protestosunu sergilemiş oldu.

Kayışoğlu'nun bu  Kürtçe savunuculuğu seçmenleri ve Bursalılar üzerinde oldukça olumsuz etki yarattı. Bursa milletvekilinin bu çıkışının, HDP'nin kürtçülük ve kürtçe konusundaki algı operayonlarının bir parçası ve desteği olarak nitelendirildi.

Bu konuda CHP Bursa il örgütü veya genel merkezinden de herhangi bir açıklama da yapılmadı.

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.