Cavit Çağlar ‘Baskı olursa kapatırım’ demişti! Olay TV yayın hayatına veda ediyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Olay TV’nin ortağı iş insanı Hüseyin Köksal, kanalın kapanacağını ve başka bir isimle yayın hayatına devam edeceğini belirtti.

30 Kasım’da İstanbul’da yayına başlayan Olay TV’den flaş haber geldi. Medyakoridoru’nda yer alan haberde, Olay TV’nin 25 Aralık Cuma günü yayın hayatına veda edecek.

Kanalın Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar’ın kararı çalışanlara az önce tebliğ ettiği öğrenilirken 123 çalışanın alacaklarının hesaplandığı ve cuma günü ödemelerinin yapılacağı belirtildi.

“BASKI OLURSA KAPATIRIM”

Kanalın sahibi Cavit Çağlar, eylül ayında Fatih Altaylı’nın, “İktidar baskı yapmayacak mı? En azından reklam vermeyerek zora sokmayacaklar mı?” sorusuna şöyle yanıt vermişti:

“De ki, baskı yaptılar. Kolayı var. Kapatır giderim. Vururum kapıya kilidi, çekilirim. Bir kez daha söylüyorum. Tam tarafsız, tam yorumsuz olacağız. Buna rağmen birilerinin baskısı olursa kolayı var. Kapatırım televizyonu.”

HÜSEYİN KÖKSAL’DAN AÇIKLAMA

Olay TV’nin ortağı Hüseyin Köksal kanalığın kapatılacağı haberlerinin ardından “Başka bir isim altında veya YouTube’da yola devam edebiliriz. Başka bir kanal da satın alabiliriz. Cuma gününe kadar belli olur. Bizden haber bekleyin…” açıklamasını yaptı.

KAYYUM İDDİASI

İstanbul Milletvekili gazeteci Ahmet Şık Twitter hesabından kanalın kapatılma haberlerine ilişkin detaylarını paylaştı. Şık’ın iddialarına göre hükümete yakın isimler, TMSF üzerinden Çağlar’a şirketlerine el konabileceğini söyledi. Ayrıca Çağlar’a Cumhurbaşkanlığı kanadından Kanal 7 kökenli isimlerin, Olay TV’ye alınmasının talep edildiği öğrenildi.

Söz konusu taleplerin Çağlar’ın ortağı olan Hüseyin Köksal tarafından kabul edilmemesinin ardından Çağlar, OlayTV ve bağlı şirketin tüm isim haklarını ve sahip olduğu frekansı da alarak çekilme kararı aldı.

(Tele1)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.