Bursagaz dağ ilçelerini doğal gaz ile buluşturdu

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye’nin üçüncü büyük doğal gaz dağıtım şirketi Bursagaz; Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık ilçelerini doğal gazla buluşturdu. Üç ilçede gerçekleştirilen törenle gaz arzının başladığı proje için 93 milyon TL’lik yatırım yapılırken, 200 kilometrenin üzerinde hat döşendi. Bursagaz bu yatırımla, lisans alanındaki tüm ilçelere doğal gazı ulaştırmış oldu.

Türkiye’nin en büyük doğrudan dış yatırımcısı SOCAR Türkiye’nin iştiraki Bursagaz, 93 milyon TL yatırımla Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık ilçelerine doğal gaz arzı sağladı. Bursagaz, böylece lisans alanında yer alan ve gazın ulaşmadığı son bölge olan dağ ilçelerine de gaz verme çalışmalarını tamamlamış oldu. Geçtiğimiz yıl doğal gaza kavuşan Keles ilçesinin ardından, Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık sakinleri de ekonomik, çevreci, konforlu ve güvenli yakıt doğal gaz ile buluştu.

Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık’ta 28 Aralık, Pazartesi günü gerçekleştirilen doğal gaz verme törenlerine AK Parti Bursa Milletvekilleri Osman Mesten, Ahmet Kılıç, Mustafa Esgin, Refik Özen, Zafer Işık, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve SOCAR Türkiye Doğal Gaz Dağıtım Başkanı Ertan Yıldız ve Bursagaz Genel Müdürü Bora Çermikli katıldı. Törenlerde yapılan açılış konuşmalarının ardından sembolik olarak ilk doğal gaz ateşi yakıldı.

SOCAR Türkiye Doğal Gaz Dağıtım Başkanı Ertan Yıldız, törende yaptığı konuşmada, doğal gazı dağ ilçelerine ulaştırmak için 2018 yılında başladıkları altyapı çalışmalarını tamamlamış olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirterek şunları söyledi: “Sürekli ve güvenli doğal gaz arzı sağlama misyonuyla yatırımlarımıza Kovid-19 döneminde de devam ettik. 2020 yılında yaptığımız toplam yatırım tutarı 140 milyon TL’nin üzerinde gerçekleşti. 1 milyondan fazla abonesi olan Bursagaz’ın dağıtım alanına, şehrimizin simgesi Uludağ’ın ardından dağ ilçelerimizi de ekleyerek, hizmet verdiğimiz ilçe sayısını 11’e çıkardık. Hem Uludağ’a hem de dağ ilçelerine hizmet götürme projelerimizi, pandemiye rağmen planladığımız gibi bu yıl içinde tamamlamış olmaktan mutluluk duyuyoruz. 110 kilometre yüksek basınç çelik bağlantı hattını dağlara döşeyerek Keles’ten sonra Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık’a ulaştık. 3 ilçeye gaz arzını sağlayabilmek için toplamda 10 kilometre çelik ve 90 kilometre polietilen hat döşedik ve abonelik başvurularını almaya başladık. Geçtiğimiz yıl doğal gaz arzına başladığımız Keles’te de binin üzerinde aboneye ulaştık. Üç ilçeyi de hizmet alanımıza eklememizle birlikte, dört dağ ilçesinde toplam 20 bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Yatırımımızın ilçelerimize hayırlı olmasını dilerken yerel yönetimlerimize çalışmalarımız esnasında bize verdikleri destekler için teşekkürlerimi sunuyorum.”

ABONELİK İŞLEMLERİ İLÇE MERKEZLERİNDEKİ BELEDİYE OFİSLERİNDE YAPILACAK

Bursagaz’ın dağ ilçelerine doğal gazı götürmesinin ardından abonelik işlemleri de başladı. Doğal gaz abonelik işlemleri, Orhaneli ilçesinde salı ve cuma günleri, Büyükorhan ilçesinde çarşamba günleri, Harmancık’ta ise perşembe günleri 09.30-16.30 saatleri arasında ilçe merkezlerindeki belediyelerin ofislerinden yapılabilecek. Doğal gaz kullanmak isteyen sakinler, abonelik işlemleri ile ilgili tüm soruları için www.bursagaz.com üzerinden veya 444 11 33 numaralı Bursagaz Müşteri İletişim Merkezi’nden bilgi alabilirler.

GÜVENLİ DOĞAL GAZ KULLANIMI

Abonelerinin güvenli doğal gaz kullanımının Bursagaz için önemine vurgu yapan Yıldız, aşağıdaki konularda uyarıda bulundu:

Gaz kokusu hissettiğinizde çakmak veya kibrit yakmayın, lamba ve diğer elektrikli cihazları açmayın, açıksa kapatmayın.

Doğal gaz ile çalışan cihazların ve sayacınızın vanasını kapatın.

Kapı zilini ve telefonu kullanmayın.

Gaz kokusu olan yerde bulunan kişileri ortamdan uzaklaştırın.

Ortamdaki tüm pencereleri açarak olabildiğince havalandırmaya çalışın

Evinizin dışına çıkarak 187 Doğal Gaz Acil hattını arayın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.