Bursa’da uçak evlerin arasına düştü: İki kişi öldü

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa'da Yunuseli Havalimanı yakınlarında tek motorlu bir uçak düşerek yanmaya başladı. İlk belirlemelere göre uçaktaki öğretmen pilot ve öğrenci pilot hayatını kaybetti.

YBS Havacılık’a ait TC-UPT tescilli tek motorlu Tecnam P2002 JF tipi uçak, Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı Bağlarbaşı Mahallesi Sarıgül Sokak’ta evlerin arasına düşerek yanmaya başladı.

Olay yerine 20 itfaiye aracı ve ambulanslar sevk edildi.

İlk bilgilere göre uçağın kalkış sırasında, muhtemelen yakıt nedeniyle güç kaybı yaşadığı ve tutunamadığı ihtimali üzerinde duruluyor.

İlk belirlemelere göre öğretmen pilot Furkan Otkum ve ile öğrenci pilot Murat Avşar hayatını kaybetti.

Bursa Valisi Yakup Canbolat, “Sivil eğitim uçağı düştü. Teknik sebeplerden dolayı düştüğünü düşünüyoruz. İki pilot hayatını kaybetti. Yaralı yok. 2 evde ve 2 araçta hasar oluştu” dedi.

ALİNUR AKTAŞ: MAHALLEDE BİR SIKINTI YOK

Yaşanan olayla ilgili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise şu açıklamayı yaptı:

“İçinde 2 kişinin olduğu, tek motorlu bir uçak. Furkan Okçul ve Murat Avşar vardı içerisinde. İkisi de vefat etti. Olay 15.06 gibi gerçekleşti. Hemen ihbar verildi. Ambulans ve ekipler olay yerine birkaç yerine intikal etti. Merkez Osmangazi ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi. İki binanın dışında yangın var. Anında müdahale edildi. Mahalle herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. 2 adet araçta hasar var. Bunlar park halinde araçlar. Muhtemelen havalimanına inmeye çalışıyordu.”

sözcü

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.