Bursa Valisi Yakup Canbolat'ta 23 Nisan Mesajı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa Valisi Yakup Canbolat 23 Nisan vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

"Bugün; bağımsızlığımızı ve vatanımızın bölünmez bütünlüğünü ifade eden, Türk Milletinin iradesini temsil eden, Milleti’nin kendi geleceğini belirlediği Türkiye Büyük Millet Meclisinin 100.Kuruluş Yıl Dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı milletçe birlik ve beraberlik içerinde kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.." Diyen Vali Canbolat'ın mesajı şöyle devam etti:

23 Nisan 1920, sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi değil, aynı zamanda kader birliği yapan aziz milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesinde dönüm noktası, millet egemenliğimize dayanan demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı gündür.

23 Nisan 1920, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” şiarıyla kurulan Meclisimizin, tam bağımsızlık uğruna sarf ettiği azim ve kararlılığını dünyaya ilan ettiği gündür.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu kutlu günü “ Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak egemenliğimizi sonsuza kadar koruyacak olan çocuklarımıza armağan ederek, aziz milletimizin bağımsızlığımız uğruna verdiği kutsal mücadeleyi nesilden nesile unutulmadan aktarılmasına vesile olmuştur.

Dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; barış içerisinde yaşanan bir dünya düzeninin oluşturulmasına katkıda bulanan önemli günlerimizden biridir.

Bugün 100'üncü yılını gurur, onur ve mutlulukla kutlamaya hazırlandığımız Büyük Millet Meclisimizin açılışının coşkusunu yaşarken, gerek ülkemizin, gerekse bütün dünya âleminin sıkıntılı bir dönemden geçtiği bu günlerde, millet olarak birlik beraberlik anlayışı içinde birbirimize daha da sıkı kenetlenerek bu zor günlerin üstesinden geleceğimizi unutmamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, bize bu güzel vatanı armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, varlıklarıyla hayatımıza neşe katan, yaşam gayelerimiz ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, dünyanın bütün çocuklarına barış, sağlık ve mutluluk getirmesi temennisiyle bütün çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.