Bursa Valisi Canbolat: "Gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa Valisi Yakup Canbolat 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 

Vali Cnbolat'ın mesaj açıklmaları şöyle;

"Saygıdeğer Gazilerimiz, Aziz Bursalı Hemşehrilerim

19 Eylül, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal Rütbesi ve Gazilik Unvanının verildiği gündür. Ayrıca bugün gurur ve övünç kaynağımız olan gazilerimizin hatırasını canlı tutmak, bugünkü ve gelecek nesillerin hafızalarında yer etmesini sağlamak gayesiyle "Gaziler Günü" olarak kabul ve ilan edilmiştir.

Hepimiz biliyoruz ki üzerinde yaşadığımız coğrafyanın aziz milletimiz için bir vatan haline dönüşmesi, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadele ile gerçekleşmiştir.

Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için canları pahasına cepheden cepheye koşan, bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri olan Gazilerimiz, ülkemizin bağımsızlığı ile huzur ve güvenliğini muhafaza etmek için her türlü fedakârlığı ortaya koyan ve bu uğurda tereddüt etmeden canlarını feda etmeyi göze alan kahramanlarımızdır.

Bu nedenle millet olarak aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi her zaman sevgi ve saygıyla anmaktayız. Vatanseverlikleriyle övündüğümüz, unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız gazilerimize, şehitlik mertebesine ve gazilik unvanına ulaşmış olan tüm vatan evlatlarına karşı yapılacak en anlamlı teşekkürün, onların bizlere emanet ettiği ülkemize, milletimize, bayrağımıza, demokrasimize sahip çıkarak ve üzerimize düşen görevlerimizi en iyi şekilde yaparak hizmet etmek olduğuna inanıyoruz.

Bugün millet olarak, birlik ve beraberlik içinde, bağımsız ve hür yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinciyle, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazi ve malullerimizi de en derin şükran, sevgi ve saygıyla selamlıyor, aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzurlu ömürler diliyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.