Bursa Valisi Canbolat, Çanakkale Zaferi mesajı yayınladı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa Valisi Yakup Canbolat, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Canbolat'ın mesajı şöyle;

Bugün, tarihi şan ve şerefle dolu büyük Türk milletinin vatan sevgisi ve şehadetle imtihan verdiği Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümünü kutlamanın, bu mukaddes vatan uğruna adeta düğüne gider gibi seve seve canlarını feda edenlerin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız.

Çanakkale Cephesi; bir milletin var oluş iradesinin, yeniden dirilişinin, sarsılmaz vatan sevgisinin ve millet olma şuurunun en güçlü ifadesidir. Koca bir dünyanın birçok coğrafyada savaştığı alelade bir cephe olmaktan çıkmış, Mehmetçiğin göğsünde bir milletin yeniden doğuş efsanesine şahitlik etmiş, dünya tarihinin önemli dönüm noktaları arasında yerini alarak İstiklal Savaşı destanının önsözünü teşkil etmiştir.

Bundan binlerce yıl önce Malazgirt’te başlayan ve adına vatan denilen her bir karış toprak için binlerin bedenlerini parçalarcasına yazdığı bu destan, Kosova’da, Niğbolu’da, Yemen’de, Galiçya’da, Sarıkamış’ta ve daracık bir boğazda destanlaşan bu ruh, bugün de; Gara’da, Afrin’de, El Bab’da, Anadolu’nun semalarında ve Mavi Vatan’da verilen kahramanca mücadelede kendisini göstermeye devam etmektedir.

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin Yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere “Bir Hilal Uğruna, Tertemiz Alınlarından Vurularak Toprağa Düşen” şehitlerimizi bir kez daha minnet, şükran ve saygıyla anıyorum.

..

Çanakkale Çanakkale

Ey diriliş şehri!

Güneş bile korkar doğarken,

Senin büyüklüğünden,

Senin yamaçlarında,

Bir başka eser rüzgar,

Ağlar gibi yağar,

İnceden inceye yağmurlar,

Duaya durmuş gibi açar,

Bağrında çiçekler,

Ve solar ansızın eteklerinde...

Ruhunuz şad olsun!                                                                                                                                

                                                                                                                                                                   

Yakup CANBOLAT

Bursa Valisi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.