Bursa Valisi Canbolat: "Bursa’da vaka sayısı artıyor, riskli illerden biriyiz maalesef"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

CAFER GENÇ

İçişleri Bakanlığı’nın Genelge doğrultusunda, Bursa ve ilçelerinde denetim başlatıldı.

Bu kapsamda Bursa Valisi Yakup Canbolat, İnegöl’de denetimlerde bulundu. İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü ile İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın da hazır bulunduğu denetimlerde Vali Canbolat, taksi ve toplu taşıma araçları ile esnafı denetledi. Denetim sırasında polis ekipleri de, vatandaşların maske kullanımını ve sosyal mesafeye uyup uymadıklarını kontrol etti.

Pazar yeri başta olmak üzere otogar, kafeler, çay bahçeleri, çarşı bölgesi, şehir merkezinde cadde üzerinde, işyerlerine yönelik farklı noktalarda ve vatandaşlara yapılan denetimlerde, hem işletmeciler hem de vatandaşlar kurallara uymaları konusunda uyarıldı.

Vali Canbolat, pandemi nedeniyle kapsamlı bir denetim gerçekleştirildiğini kaydederek, "İçişleri Bakanlığımızın genelgesi çerçevesinde bütün illerde koronavirüse yönelik tüm kurumları, tüm esnafı ilgilendiren bir genel denetim yapıyoruz. Bugün de Bursa Valisi olarak ben İnegöl’e geldim. Buradaki genel covid tedbirleri kapsamına uyulup uyulmadığı, neler yapıldığını görmek maksadıyla buradayım” dedi.

Koronavirüse salgınına karşı esnaf ve vatandaşları uyaran Canbolat, kurallara uymayan vatandaşların daha dikkatli olması gerektiğini söyleyerek, “Temizlik kurallarına bütün vatandaşlarımız hem iş yerinde, hem ev şartlarında, hem de mahalle şartlarında dikkat etmeli. İlimizde maalesef vaka sayısı artıyor, riskli illerden birisiyiz. Sadece yasaklarla, konulan kurallarla bunu çözmemiz mümkün değil. Vatandaşın sağduyulu davranması, basiretli davranması ve titiz davranmasından geçiyor bu iş. Bu bir toplumsal görev. Buna dikkat etmemiz gerekiyor” şeklinde uyarılarda bulundu.

Hep birlikte koronavirüsü en alt seviyeye indireceklerini belirten Canbolat, “Genel şartlar itibariyle, ilçe kaymakamımıza da belediye başkanımıza da teşekkür ediyorum. İlçede bir farkındalık, duyarlılık oluşmuş. Daha fazla duyarlılık bekliyoruz. Özellikle düğünler ile ilgili çıkan genelgeyi biliyorsunuz, artık düğünlerde yemek işi yasaklandı. Kına gecesi yasaklandı, sokak ve köy düğünleri, sünnet düğünleri yasaklandı. İlimizdeki en fazla bulaşma bu kapsamda görülüyor. Dolayısıyla cenazesi olan, taziyesi olan, düğünü olan hemşehrilerimizden de şunu rica ediyoruz; Tedbirlere uyalım, kurallara uyalım. Bir mutlu günümüzü, cemiyetlerimizi paylaşırken, birilerini hasta hale getirmeyelim. Dolayısıyla herkesten sağduyu bekliyoruz, fedakarlık, titizlik bekliyoruz. İlimizde inşallah el birliği ile bu hastalığı en alt seviyeye indirme noktasında gayret sarf edeceğiz” ifadesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.