Bursa'da uyuşturucuya karşı 'Anneler Hareketi'

BURSA ARENA / Haber Merkezi

"Bursa Cumhuriyet Kadınları Derneği" madde bağımlılığına karşı 'Anneler Hareketi' adı altında Şehreküstü 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Osmangazi İlçe Yöneticisi Gülşah Öztürk tarafından yapılan basın açıklaması şöyle;

"Başta ABD olmak üzere emperyalist ülkeler; silahla esir alamadıkları milli devletleri, halkını, özellikle de gençlerini yozlaşmış kültürel saldırıyla zehirleyerek içeriden kuşatma ve zayıflatma planları içindedir. Ailesine, milletine, milli değerlerine, dinine, ülkesine yabancılaşmış; yalnız kendi çıkarları için yaşayan bilinçsiz, düşünmeyen, okumayan, sorgulamayan, üretmeyen, haz peşinde koşan, sahte özgürlüklere esir olan, uyuşmuş nesillerin yolunu açmaya uğraşıyorlar. Ülkemiz yasadışı uyuşturucu maddelerinin ana üretim alanlarından birisi olmadığı halde Asya-Avrupa arasındaki karşılıklı uyuşturucu kaçakçılığının güzergâhı üzerindedir ve nüfusumuzun %15'ini gençler oluşturduğu için hedef ülke durumundadır. Devlet kurumlarımız uyuşturucu sorununa karşı bir mücadele yürütmektedir ancak bu mücadele yalnızca devlet kurumlarının üzerine bırakılamaz. Türk milleti olarak gençlerimizi çocuklarımızı bu emperyalist uyuşturucu saldırısından korumak bizim görevimizdir.

ABD, ülkemize yalnızca silahıyla dolarıyla PKK yada siyasal uzantıları ile saldırmıyor. Uluslararası uyuşturucu ayağıyla Türk gençliğini kuşatma altına almıştır. Gençlerimizi yalnızca okul önlerinde ya da mahalle çevrelerinde değil sosyal medya, internet ortamları ve Netflix gibi dijital mecralarda cinsiyetsizliğe, eşcinselliğe, yalnızlığa, bireycileşmeye, kural tanımazlığa itilmiş; aile gibi toplum gibi millet gibi kavramlara uzak bir nesil haline dönüştürerek ailemize saldırmaktadır.

Bu sebeple ailemize ve gençlerimize yapılan bu saldırıyı göğüslemek için her anne ve her baba çocuğunu bu uyuşturucu saldırısının bütün unsularından korumalıdır.

Uyuşturucu saldırısından çocuklarımızı korumak için öncelikle bu konuda bilgi sahibi olmamız gerekmektedir. 'Çocuklarımızla iletişimimiz nasıl olmalıdır? Çocuklarımızla hayatı nasıl paylaşmalıyız? Kurallarımız neler olmalıdır?' gibi soruların karşılığını bulacağımız ve bilinçleneceğimiz bir harekete öncülük etmek için Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak bir adım öne çıktık ve bu savaşta ailelerimizi, çocuklarımıza uyuşturucu belasından kurtarmayı ant içtik.

Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak başlattığımız bu hareketin adı 'Anneler Hareketi'dir.

Anneler çocukları ile oluşumundan itibaren özel bağlar geliştirdikleri için Anneler Hareketi dedik. Ayrıca milletçe "Anneler harekete geçti mi o iş tamamdır" inancımıza gönderme de yaptık ama elbetteki çalışmanın hedef kitlesi ailenin iki temel direği olan anne ve babalardır.

Anneler Hareketi çalışmamızın hedefleri

Madde bağımlılığını önlemede aile denetimini doğru bir çerçeveye oturtmak

Toplumda madde kullanımını sıradanlaştırmaya yönelik algı oluşturma çabalarına karşı madde karşıtı duruşu güçlendirmek

Madde kullanımının zararlarının olumsuz sonuçlarının farkında olan bilgili, bilinçli, bilgisi sayesinde sesini duyuran güçlü bir kitle oluşturmak

Aile içi bağları kuvvetlendirmek, çocukların aile değerlerini benimsemesini sağlamak

Bu çalışmayı nasıl yapacağız

Konunun uzmanları tarafından hazırlanan, anne babalara yönelik kısa videolar ve basılı malzemelerimizi oluşturduk.

Bu malzemelerimizle İl Milli Eğitim Müdürlüğünden gerekli izinler alınarak okullarımızda velilere ve öğrencilere yönelik toplantılar düzenleyeceğiz.

1061 mahalle muhtarımızla birlikte bir toplantı düzenleyip koordinasyon kurulu kuracağız. Her mahalleden oluşturduğumuz gönüllü anneler ordusuyla bu çalışmalarımızı yürüteceğiz.

Bursa'mızdan çıkan ulusal çaplı sinema sanatçısı, ses sanatçısı ve sporcularımızla görüşüp gençlere ve ailelere yönelik sosyal mesajlar içeren kısa videolar çekerek sosyal medya paylaşımları yapacağız.

Değerli Bursalılar

Çocuklarımızın madde kullanımını teşvik eden kültürel emperyalist saldırıya karşı korumada annelerin ve ailelerin elinde büyük bir güç vardır. Yeter ki elimizdeki bu gücün bilincinde olalım. Bu gücü doğru kullanalım ve çocuklarımıza ilişkimizde merkeze koyalım.

Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak İçişleri Bakanlığımızın da desteğiyle yürüttüğümüz bu çalışmaya başta anneler olmak üzere tüm Bursalıları destek olmaya çağırıyoruz..."


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.