Bal-Göç Genel Başkan Adayı Prof. Dr. Emin Balkan’dan açıklama

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İşte Prof. Dr. Emin Balkan’ın açıklaması:

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Kıymetli Üyeleri ve Değerli Basın Mensupları,

Pandemi nedeniyle geciken BAL-GÖÇ Genel Kurulunun, yönetim kurulunca karar alınıp yapılamaması ve bu durumda derneğin cezalı duruma düşmesini engellemek adına; Aralık 2021 ayı içerisinde o günkü mevcut başkan Veli Öztürk  tarafından Sulh Hukuk Mahkemesine başvurularak kayyum talep edilmiş fakat hakim tarafından yönetimin toplanıp karar verebileceği kanaati ile bu talep reddedilmiştir. Dava sonucuna tüm camia saygı duymuş ve Gökhan Sözüçetin başkanlığında alınan karar doğrultusunda 13 Mart 2022 tarihinde yapılan genel kurula katılım sağlanmıştır.

Fakat bu genel kurulumuzun açılışından itibaren yapılan bir takım konuşma ve davranışlarla üyelerimiz kaos ortamına çekilmiş ve bazı kişilerin aldıkları talimatlar çerçevesinde camianın marka değerine yakışmayan davranışlar sergilenmesi sebebiyle de genel kurulun sağlıklı bir şekilde tamamlanması mümkün olmamıştır.

Genel kurul sonrası bir BAL-GÖÇ üyesinin, derneğin genel kurulunu gerçekleştirebilmek üzere kayyum atanması talebi ile Sulh Hukuk Mahkemesinde açtığı dava daha önce Veli Öztürk’ün kayyum talebiyle açtığı davanın hakimine düşmüş ve ilkinde kayyuma gerek görmeyen hakim, 13 Mart 2022 tarihli genel kurul videolarını da izledikten sonra üyelerin kutuplaştığını, bu şekilde genel kurulun yapılamayacağını ve kayyum atanması için gerekli şartlar oluştuğunu beyan ederek, kayyum ataması yapmıştır.

24.04.2022 tarihinde kayyum olarak atanan  isimler, mahkeme aracılığı ile karar defterini ve İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’nden de DERBİS şifresini teslim almışlardır. Fakat yetkisi sonlanmış  olan eski yönetim tarafından ne anahtarlar, ne hesaplar, ne de şifreler kendilerine teslim edilmemiştir. Bunun ötesinde 19 Mayıs 2022 tarihinde yurt dışında yapılan bir törende Gökhan Sözüçetin hala BAL-GÖÇ Başkanı olarak takdim edildiği gibi, bu kişilerce BAL-GÖÇ’ün resmi web sayfasından verilen hukuk kararlarının sayılmayacağına dair kişisel görüşler paylaşılmaktadır.

Şimdi bizlere düşen daha önce olduğu gibi şimdi de hukukun üstünlüğüne saygı duyarak; Balkan camiasına yakışır bir şekilde adaletli, güvenilir ve tam temsiliyetli bir seçim süreci geçirerek; hiçbir kimsenin, zümrenin, ailenin etkisi altında kalmadan hür irademizle seçimlere  katılmak ve camianın gerçek sesi olacak başkan adayını ve ekibini yönetime taşımaktır.

Saygı ve sevgilerimle.

Prof. Dr. Emin BALKAN
BAL-GÖÇ Genel Başkan Adayı

OLAY

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.