Adli Bilirkişilere MÜJDE..!
BURSA ARENA / Haber Merkezi
Bursa Adalet Komisyonu Başkanlığı'nın (bölge merkezi yapılan) İstanbul'a bağlanması nedeniyle,  "2017 yılı Hukuk Mahkemeleri Bilirkişilik başvuruları"  için İSTANBUL Adliyesine gitmek zorunda kalan BİLİRKİŞİ'ler,  bu konudan son derecede muzdarip olmuşlar idi..

Her hafta grup grup özel ya da toplu taşım araçlarıyla İstanbul'a gidilip, kuyruklarda beklenilip, aynı gün yetişirse müracaat edip, yetişmezse ertesi günü bekleyip müracatını tamamlamak.. Hukuk Sisteminin; o bilgi, tecrübe ve uzmanlığından faydalandığı Bilirkişilerine  layık gördüğü başvuru yol ve yöntemi maalesef böyle eziyetli bir şekildeydi..

Bu nedenle çok ehil uzman bilirkişilerin bu görevden vazgeçtikleri ve uygulamayı zor bulduklarından İstanbul'a gitmedikleri de bilinmektedir.  
Nihayet bir çözüm bulundu ve bu çile uygulamasına kolaylık getirildi..;
Artık Bilirkişilerin görev başvuru evraklarını Bursa Adalet Komisyonu yetkili personeline kontrol ettirip, onaylatıp İstanbul'a posta ile göndermeleri gibi bir uygulama devreye konuldu..

Yani artık evrak teslimi için hiçbir bilirkişinin İstanbul'a gidip de kuyruklarda emek ve gün harcamasına gerek kalmadı..

Uygulama bu ilk pazartesi gününden itibaren başlıyor..
Başkanlığın A blok 3. kattaki başvuru bürosunda..

Ceza Mahkemeleri Bilirkişilik müracaatları ise eskiden olduğu gibi sadece Bursa Adalet Komisyonuna müracaat şeklinde devam etmektedir.

Tüm Bilirkişiler duyurulur..

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.