Acemler Kavşağına tüp geçit

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa trafiğinin en önemli kilit noktalarından olan Acemler Kavşağı’nda trafik akışının daha da hızlanması için birbirinden farklı uygulamaları devreye alan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hayran Caddesi ile Oulu Caddesi’ni tüp geçitle bağlayacak projede çalışmalara başladı.

İstanbul’da günlük ortalama yoğunluğunun 180 bin araç civarında olduğu 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden yüzde 10-12 daha fazla yoğunluğun olduğu Acemler’de daha önce Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir Yolundan Çevre yoluna dönüş koluna iki şerit ilavesi yapılmış ve Çevre Yolu’ndan İzmir yoluna bağlantı kolu da 1 şeritten 2 şeride çıkarılmıştı.

Tüp geçit çalışması

Acemler Emniyet Müdürlüğü binası önündeki kavşak lupunda başlayan çalışma ile Hayran Caddesi’nden gelen araçlar, yapılacak tüp geçit ile Oulu Caddesi’ne bağlanacak. Araçlar yapılacak bağlantı yolları Zübeyde Hanım Caddesi’ne yönlendirilerek kavşak köprüsünü kullanabilecek. Altgeçit uzunluğu 200 metre olan projenin yeraltında kapalı olarak yapılacak kesimi ise 45 metre uzunluğunda olacak. Yüzde 7 iniş ve çıkış eğitimine sahip olacak alt geçit, iki aracın yan yana geçmesine imkan sağlayacak şekilde tasarlandı. Uygulama imar planlarında 30 metre genişliğinde öngörülen Hayran Caddesi’nde yol 2 gidiş-2 dönüş ve yolun her iki tarafında bisiklet yolu olacak şekilde tasarlandı. Proje ile inşaatı devam eden Ali Osman Sönmez Hastanesi ve Stadyum kaynaklı yoğunluğun dağıtılması hedeflenirken, bölgeye ilişkin hazırlanan bütüncül planlamanın bir parçası olan düzenlemenin tamamlanmasıyla trafik sirkülasyonuna kalıcı bir çözüm getirilmesi bekleniyor. Bunun yanında D-200 karayolundan gelen araçlar da mevcuttaki uygulamaya benzer şekilde Zübeyde Hanım Caddesi üzerinden Çekirge istikametine gidebilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.