İnsanlar yaşam gailesi içindeyken, ayakta durabilmek ve kimseye muhtaç olmadan yaşamak için bir mücadele verirken, bir sabah güne bulaşıcı ve ölümcül bir virüsten haberlerle başlıyor. Daha neyin ne olduğunu kavramaya başlarken yüzlerce, binlerce insanın bu illetten hayatını kaybettiğini öğreniyor.

Bilim insanları bu salgına çözüm üretmeye çalışırken; "Maske, Mesafe, Hijyen" gibi üçü bir arada kuralların altında buluyor kendini. Bilinçli insanlar dikkatli olurken diğerlerinin duyarsızlığı, bu virüsün kontrol altın alınmasını daha da güçleştiriyor. Hayatını kaybeden insan sayısı çoğaldıkça, bu üçlü kurala duyarsız olanlara da akıl sır ermiyor doğrusu..

Diğer bir sabah, güne ciddi ölçüde bir deprem haberiyle başlıyor ve birçok yaralı, ölü haberleriyle sarsılıyoruz.

Korona denilen virüsün korku ve endişesi içinde her gün gelen ölüm haberleriyle üzülürken, o deprem ve ardından hayatını kaybetmiş yüzlerce insanın haberleri de geldi başımıza. Depremde hayatını kaybedenlere ve enkaz yığını binalara üzülürken, günler sonra göçük altından kurtarılanlara seviniyoruz.

Bir yandan sırada ne var daha diye endişe ederken, diğer yandan da Allah beterinden korusun diye dua ediyoruz. Tabi ki duyarsız kalmıyoruz, fakat kayıplara da çok üzülüyoruz. Sosyal medya, yazılı ve görsel basında haberleri takip ediyoruz ve elimizden bir şey de gelmiyor. Aslında peş peşe ve ciddi boyutlarda toplumsal travmalar yaşıyoruz.

...

Virüs nedeniyle başta 'sosyal hayat' yok denilecek kadar azaldı. Bunun da ötesinde özgürlükler kısıtlandı, ekonomiler daraldı, eğitim sistemi yürekler acısı ve bir maskenin arkasına hapsedildi insanlık.

Bizler; bilinçli ve duyarlı olan bizler, esasında iyi insanlarız. Canlıya dair olumsuz ne olursa olsun, hepsinin acısını yüreğimizde hissedecek kadar insan gibi insanlarız. Birimizin acısı hepimizin acısı oluyor, üzülüyoruz.

Biliyoruz da, böylesine bıçak sırtı bir hayatta bugün var, yarın yok olunabileceğini..

“Bana bir şey olmaz” demeyip, “önlemini alarak yaşamak en doğrusu” diyoruz.

Bunu tüm insanlık olarak hep birlikte başaracağız.

Daha fazla can kaybı vermemek için, sağlıklı ve mutlu yarınları yeniden kurmak için başarmalıyız da..

Biraz sabır, biraz gayret..

Hastalıkların, afetlerin, her türlü kaza ve belanın son bulduğu sağlıklı, huzurlu günlere.

Sağlıkla, saygıyla, sevgiyle kalın..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.