''Kötü komşu, insanı mal sahibi yapar'' sözü, çok yerinde söylenmiş. Tecrübe esasına dayalı yaşanmışlıklar üzerine demişler, bizden önce konup göçenler. Teşbihte hata olmaz; bu söz, maddiyatla ilgili değildir her zaman. Daha kıymetlisi çıkar, gelir önünde durur. Görmesini bilirsen... Zaten, hayatta ne ararsan bulursun. Bakar kör değilsen ve gönül penceren açık ise, muhakkak bulursun dengi ahaline yakın birilerini.

Yalana ve dönekliğe kızgın bir günümde, adını daha önceleri sıkça duyduğum birini arıyor gözlerim. Eylem vakti dayandı kapıya... Devrim yapmalıyız !.. Önce, kendi evimizde başlamalı uyandırmak.. Ölü toprağı atılmış, yolunu yolum bildiğim bu insanlar üzerine. Uyandırmalı !.. Bu çirkin pazarlıkların yapıldığı, gün be gün hayatı bizlere, biz gibi düşünenlere dar ettikleri kendi vatanımızda, ''Silkelenmeliyiz !..'' endişesini taşıyan birileri olmalıydı etrafımızda.. Kafamdan bunlar geçerken - kader de, aradığını bulmak de, ne dersen de - baktım duruyor ben gibi boynunu bükmüş, boyundan büyük yüreği olan, gözleri Şimşek çakan Düzgün adam.

Ne olduysa; sanki birbirimizi arıyormuşuz gibi, hayat bizi mıknatıs misali birbirimize çekiverdi. Çoğunlukla kısa, ayak üstü birkaç kelimelik sohbet sonrası, aynı yöne bakıp, aynı dertlerden ve sorunlardan muzdarip olduğumuzu anladık. Tamam, gidilecek yol belli. İdeallerimiz, toplumumuz için yapmak istediklerimiz, insanlara katmak istediklerimiz belli. Sıra, bunları gerçekleştirebilmek için yanımızda yürüyecek dostları belirleyebilmekte.. Birkaç toplantı sonunda güzel, inanmış ve geleceğe endişeyle bakabilen dostlarla, hizmet yarışı yapmaya karar verdik vermesine, ama... Yıllardır uyutulmuş, duyguları çalınmış, sindirilmiş bu insanları, sihirli bir değnekle değiştirmek, dönüştürmek o kadar da kolay değil. Bunu anlamamız için seçimi kaybetmemiz gerekiyormuş. Anlaşıldığı üzere; seçime girdik ve kaybettik.

Sandılar ki; biz kaybettik... En büyük yanılgıyı orada yaşayacaklarını göremediler. Yıllardır birbirini arayan iki insanı kavuşturdular da, haberleri yok. Her zamanki gibi, bihaberler etraflarından.. Yılmadan mücadele etmek, bizim kanımızda var. Eğilmek yok yanlışın önünde !.. Dönmek yok doğru bildiğimiz yoldan !.. Geç oldu, ama güç olmadı. Çok işimiz var seninle, güzel insan..

Bu kadeh senin şerefine emmoğlu.

Hayallerimiz var; hepsi birbirinden güzel, hepsi birbirinden Düzgün...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.