“Ben yapmadım, sen yaptın, o yaptı..

  Biz yapmadık, siz yaptınız, onlar yaptı..”

Çıkara dönük emeller üzerine kurulu her türlü kirli oyunlar sahneleniyor dünyada, kahpece.. Son yüzyıldır özellikle Ortadoğu’da…

İnsanlık suçu işleyenlerin, ellerindeki kirli fırça ile birbirlerini karaladıkları, "ben yapmadım, sen yaptın" hatta "o yaptı" şeklindeki rezil politikası ile..

Beşikteki bebelerin dahi yazlarının kışa, yaşamlarının ÖLÜM’e çevrildiği acımasız katliamları görüyoruz her gün Ortadoğu’da..

Beş yüzden fazla cinayetin işlendiği hastane katliamı vahşetinde.

Ben yapmadım, sen yaptın karşılıklı suçlamaları ile..

Hastaneyi vuranlar biz değiliz Ali Cengiz oyunları tiyatrolanıyor habire..

Yürekleri yakan bu olayın böyle aşağılık savunmalarla kapatılması olanaklı mı?

Halı üstü kirlerin diye altına süpürüldüğü gibi..

Hadi bu vahşeti karşı taraf yaptı diyelim, doğmamış çocuğun, genç bedenlerin, beli bükülmüşlerin açlıktan ölümüne yol açtığınız ablukalar, daha mı insani görünüyor sizlerce?

İnsanlık adına rezilsiniz, rezil!..

Son yüzyılda küresel güçlerin Ortadoğu ülkelerindeki tek yanlı politikaları, hem ahlaki yönden hem de övündükleri uygarlık açısından utanç verici..

Özellikle Ortadoğu’daki taktik, stratejik ve asimetrik her türlü oyunlar kirli suratlarına yapışmıştır batılının.

Temelinde orta doğunun sömürüsüne dayalı politik egemenlikte, ileri kol jandarma görevini verdikleri İsrail evlatları ile hep sahnedeler.

Saddam Hüseyin’in tepelenmesine gerekçe politikalarına benzerlerini, hep ortaya koyarak hareket eden batılılar..

Hindistan’da kestikleri işçi parmakları, dünya savaşlarındaki hegemonyacı, açık ve sinsi politikaları hep gündemlerindedir bugün de.. Onlara benzer açıklıktan daha acımasızca.

Tüm insanlık tarihini araştırın.

Esir gladyatör ölümlerinden zevk alınan zalim Roma İmparatorluğu dönemleri dahil, katledilen insan sayısı, son yüz yıldaki feci ölümlerin deve kulak tüyü kadardır..

Bu nasıl bir Uygarlıktır?

Ateşli ve nükleer silahların devreye girdiği çağlarda başladığı söylenen bu UYGARLIK, büyük Şair Akif’in işaret ettiği TEK DİŞLİ CANAVAR UYGARLIKTIR tam olarak.

Ulusların yek diğerlerine ettikleri zulümlerin çetelemesini tam olarak yapmak, GAZZE'de yıllardır çekilen acıların dinmesine yol açmaz ki..

Öte yandan yalnızca İsrail ve batılı hamileri değil, sivil halkın telef olmasına, insani değerlerin çiğnenmesi ve heder olmasına yönelik her iki taraflı girişimleri de lanetle kınıyoruz.

Devlerin üzerinizden sizi pestil gibi ezip geçmesine yönelik kışkırtmalarınız ve hücumlarınız varsa, sivil kayıplardan sizler de suçlusunuz demektir.. Ve dünyada ORTAK AKLIN devreye sokulacağı günler ya da çağlar, hiçbir zaman gelmeyecektir sanırım. O nedenle zayıf ve günahsız kitlelerin ve ülkelerin koruyucusu da olmayacaktır.. Bakın ki çoğu Arap ülkeleri bir iki kuru beyanatın altında sadece seyrediyorlar.

İnsanoğlunun, milyarlarca yoksulun refah seviyesini yükseltmek için ortak vicdani duyguya erişemeyeceği kanısını taşıyanlardanım..

Tek ümidim, küresel güç halkları başta olmak üzere tüm dünya halklarının, savaş politikalarını her gün gündemde tutanları PROTESTO etmeleridir..

Her gün çığ gibi artarak çoğalan PROTESTOLAR hatta AÇLIK GREVLERİ ancak durdurabilir yönetim başındakileri.

Verilecek KOMUTU tekelinde bulunduran DELİ’leri frenleyecek tek egemen güç; KENDİ SAĞDUYULU HALKLARI..

Her ülke Halklarının, haklarını korkusuzca ve yiğitçe savunan ORTAK AKIL SAHİPLERİ..

Keşke…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.