Türk Milleti olarak 2 dini bayramımız ve 4 milli bayramımız var. Dini ve milli bayramlarımız hayatımızın müstesna günleridir. Bayramlar, birliğin ve dirliğin, ilginin ve sevginin özel ve güzel tarifidir. Milli bayramlarımız sayesinde dini bayramlarımızı kutladığımızı da söylemiş olayım.

Son zamanlarda sıkıntılı, stresli, gergin günler yaşıyoruz. Gerilim, hayatımızın bir parçası oldu. Dolayısıyla bugünlerde, "morale, iyi, güzel olan her şeye" ihtiyacımız var.

Mübarek Kurban Bayramını idrak ediyoruz. Bu, “bayramlık” yazımın sizleri, az da olsa rahatlatmış olmasını istiyorum. Tebessümünüze vesile olsun diyerek ve okumak için zamanınızın olacağını düşünerek birkaç fıkra ile normalleşme sürecine katkıda bulunmuş olayım.

FIKRALAR

Kurban bayramı ya, Temel, çok sevdiği Fadime’yi kurban pazarında kurbanlıklara bakarken görmüş. Yanına yaklaşmış, “ben sana kurban olurum Fadime” demiş. Fadime de, “bu sene öküz kesmeyeceğim” diye cevap vermiş.

***

Fadime’yi çok seven Temel, bir türlü evlenmeye ikna edemiyormuş. En sonunda, "sana söz veriyorum Fadime, seni ÖLENE KADAR seveceğim" diyerek ikna etmiş. Evlenmişler. Yıllar sonra bir gün Temel ölmüş. Birkaç ay sonra da kahrından Fadime de rahmetli olmuş. Bakmış, Temel öbür dünyada güzel bayanlarla beraber eğleniyor, gülüyormuş. "Kör olasıca Temel, hani bana ne söz vermiştin." diye kızmış. Temel de, "sana ÖLENE KADAR demedim mi Fadime" demiş.

***

Temel, Dursun, Cemal birbirlerini çok seven, hep birlikte olan, yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen 3 samimi arkadaşlarmış. Bir gün birbirlerinden ayrılma zorunluluğu ortaya çıkmış. Bir araya gelmişler, "ne alırsak 3 tane alacağız, ne yersek, içersek üçümüz içinde yiyip içeceğiz" diyerek birbirlerine söz vermişler. Temel Almanya’ya, Cemal Fransa’ya, Dursun İtalya’ya gitmiş. Temel, Almanya’daki bara girmiş, garsona "bana 3 bira getir" demiş. Garson şaşırmış, "siz 1 kişisiniz, neden 3 bira istiyorsunuz" diye sormuş. Temel, "biri benim için, diğerleri de Cemal ve Dursun için. Birbirimize sözümüz var. Ben, her geldiğimde, söylemeden böyle getir" demiş. Durum anlaşılmış ve aylarca böyle devam etmiş. Temel bir gün, "bana 2 bira getir" demiş. Garson şaşırmış, sebebini sormuş. Temel, "ben içkiyi bıraktım" demiş.

***
Adam eşeğiyle kasabaya gidiyormuş. Yorulmuş. Yoldan geçen bir kamyoneti durdurmuş, "beni de götür" demiş. Eşeği arkaya atmışlar, adam da şoförün yanına binmiş. Kasabaya varmışlar. Adam "borcum ne kadar" demiş. Şoför de "senin için 10 TL, hadi eşek için de 5 TL alayım" demesi üzerine adam, "benim ondan ne farkım var" demiş.

***
Eğlenmeyi seven 4 arkadaş sinemaya gitmişler. Arka tarafta bir yere oturup filmi izlemeye başlamışlar. İçlerinden birisi "şu öndeki adamın ensesine bir tokat atarım, var mı benimle iddiaya giren" demiş. Yanındaki, "tamam, tokat at, 50 TL vereceğim" demiş. Kalkmış, ensesine tokadı patlatmış, "vay Ahmet, nasılsın dostum" demiş. Adam, "ne Ahmet’i kardeşim" diye kızmış. Tokadı atan "pardon" diyerek özür dilemiş. Arkadaşından 50 TL’yi almış. Az sonra, diğer arkadaşı "hadi, bir daha vur da göreyim, 50 TL de ben vereceğim" demiş. Tamam demiş, tokadı patlatmış. "ulan Ahmet, yanında bayan var tanımazlıktan geliyorsun değil mi" demiş. Adam kızmış, "kalk hanım, buradan gidelim" demiş ve ön tarafa geçip oturmuşlar. Üçüncü arkadaşı, "bak ön tarafa oturdu; git, bir tokat at ben de 50 TL vereceğim" demiş. Kalkmış, öne gitmiş, adamın ensesine tokadı patlatmış, "ya Ahmet, burada olduğunu söylesene, arkada birine vurup duruyorum" demiş.

***

Tımarhanede üç deli, akıllandıklarını iddia ederek çıkarılmaları için müdüre müracaat etmişler.

Müdür, karşısındaki üç deliye, "madem akıllandığınızı iddia ediyorsunuz, size bir soru soracağım, vereceğiniz cevaba göre karar vereceğim" demiş.

"Pazar günü, yolda yürüyordum. Bana bir araba çarptı. Elim, kolum, gözüm, burnum... etrafa dağıldı. Kalktım, topladım. Eczaneye gittim, yapıştırttım. Olur mu, olmaz mı?" diye sormuş.

Birinci sıradaki deli, "olur, hem de çok daha iyi olur" demiş.

İkinci deli de "eskisinden daha iyi olur" demiş.

Üçüncü deli, "Olmaz" demiş.

Müdür, "tamam, sen akıllanmışsın" diyerek akıllı raporunu yazmış, tam imzalayacağı sırada, "peki, neden olmaz dedin" diye sormuş.

Deli de, "pazar günü eczaneler kapalı olur" diye cevap vermiş.

ÖZEL VE GÜZEL SÖZ

Kenya’nın ilk devlet başkanı Kenyatta şöyle diyor: "misyonerler ülkemize geldiklerinde onların elinde İncil, bizim elimizde bereketli topraklarımız vardı. Bizlere, "gözlerinizi kapatın, hayal kurun, dua edin, sizlere çok güzel şeyler vaat ediyoruz" dediler. Daha sonra gözlerimizi açtığımızda bizim elimizde İncil, onların elinde bereketli topraklarımız vardı" diyor.

***

İngiliz pop müzik sanatçısı Cat Stevens, Müslümanlığı kabul ederek Yusuf İslam adını alıyor. Bir konuşmasında, "iyi ki önce Kur’an-ı Kerim’i, İslamiyet’i tanımışım. Önce, Müslümanım diyenleri tanısaydım durum çok farklı olurdu" demiş. Haklı, ne güzel söylemiş.

***

SİYASİ ESPRİLER

Rahmetli Süleyman Demirel, başbakan iken gazetecilerin sorularını cevaplandırıyormuş.

"Bakın, bu söylediklerim çok önemli. Altını çizin" demiş.

Bir gazeteci, "olmazsa ne yapacaksınız, efendim" diye sorunca,

"O zaman siz de bu sözlerimin üstünü çizersiniz" demiş.

***

Bir dönem, başbakanlık yapmış olan Rahmetli Y. Akbulut’a danışmanı, "efendim, yarın Fenerbahçe-Galatasaray maçı var, gidecek misiniz?" diye sormuş.

“Gerek yok, ben bu maça geçen sene gittim” demiş.

Görevli, bu siyasi liderimize, "efendim, arşivlediğimiz evrakları koyduğunuz depo doldu, ne yapalım" diye sormuş.

“Birer fotokopisini alın, yakın gitsin” demiş

Günlerinizin "Bayram Günü" güzelliğinde ve özelliğinde olması dileği ve duası ile bayramınız kutlu, gönlünüz mutlu, geleceğiniz umutlu olsun. Sağlık, huzur içerisinde idrak edeceğiniz nice bayramlar temenni ederim...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.