Savaşa rağmen Rus turistler bu sezon tatillerini yurt dışında geçirmeye hazırlanıyor. En geniş havyolu ağı ise Türkiye olarak öne çıkıyor. Antalya’nın yanı sıra Dalaman ve Bodrum Havaalanları da hareketlenecek. Zengin Rus turistlerin Marmaris, Bodrum gibi tatil yörelerini tercih ettiği ifade ediliyor.

Rus Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) Başkanı Zarina Doguzova, Türkiye’ye 1 Temmuz’a kadar haftada ek 450 sefer düzenlenmesi yönünde anlaştıklarını söyledi.

Doguzova, “Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte turistlerimizi ağırlamaya hazır dost ülkelerle hava trafiğini artırmak için çalışıyoruz. Türkiye'ye her hafta 290 uçuş gerçekleştiriyorduk. 1 Temmuza kadar haftada 450 ek sefer düzenlenmesi yönünde anlaştık.” dedi.

TürkRus’ta yer alan habere göre, Türkiye’ye uçak seferlerinin arttırılacağını teyit eden Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rusya ve Türkiye'nin Türk otellerinde Mir kartlarının kabul edilmesi için gerekli koşulları yaratma konusunda anlaştıklarını söyledi.

Rus turistler busezon hangi ülkleri tercih edecek? Engeniş havyolu ağının da Türkiye olduğunun altını çizelim.

Ambargolar nedeniyle Rus turistlerin tatile gidebileceği ülke sayısı hayli azalsa da, yine de tatile gidebilecekleri çok sayıda seçenek mevcut.

Rus Tur Operatörleri Birliği’nin sitesinde yer alan listeye göre, Rus turistler bu yıl direkt uçuşlarla 20 ülkeye tatile gidebilecek. Bu ülkelerden 10’u deniz-kum-güneş; 10’u da deniz-kum-güneş harici destinasyonlar.

Buna göre Rus turistler Türkiye, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Maldivler, Sri Lanka, Bahreyn, İsrail, Abhazya, Kazakistan, Sırbistan, İran, Hindistan, Venezuela, Belarus, Özbekistan, Ermenistan, Azerbaycan, Kırgızistan ve Tacikistan olarak açıklandı.

Paylaşılan tabloda başkent Moskova ve bölgelerden THY, Pegasus, Corendon, AZUR Air, Red Wings, Aeroflot ve Azimut’un Antalya, Bodrum, Dalaman ve İstanbul’a uçacağı kaydedildi.

Mısır uçuşlarını ise Egpyt Air, Red Wings, Ifly; Maldivler uçuşlarını Aeroflot; BAE uçuşlarını Gulf Air; İsrail uçuşlarını da yine Rus hava yolu şirketleri yapacak.

Rusya Türkiye’ye daha fazla uçuşa izin verecek mi? İşte yanıtı:

Rusya Federasyonu Türk Hava Yollarının uçuş artırma talebinin yüzde 50'sine olumlu yanıt verdi. Böylece THY, Rusya-Türkiye arasında haftada 450 uçuş yapabilecek. Alınan karar, Başbakan Yardımcısı Alexander Novak ve Rostourism başkanı Zarina Doguzova tarafından kamuoyuna duyuruldu.

Öte taraftan, Türk Hava Yollarının Rusya'nın diğer şehirlerine yapacağı uçuşlar için de mutabakat sağlandığı bildirildi. Öte yandan, İstanbul-Moskova hattında Pegasus Hava Yollarına haftada 4 ek uçuş izni daha verildi.

Rusya Federasyonu Ulaştırma Bakanlığı bir yandan ek uçuş talebinin bir kısmına izin verirken, bir yandan da Türkiye'ye karşı sert ifadeler kullandı. Bakanlığın, ek uçuş izinlerini iptal etme hakkını elinde tutmak için sadece 30 Haziran'a kadar izin verdiğinin altı çiziliyor.

Rusya Federasyonu Ulaştırma Bakan Yardımcısı Igor Chalik, iki ülke hava yolu şirketleri arasında Türkiye lehine bozulan dengeye dikkat çekiyor. Chalik, "Türk havacılık otoriteleri Rus taşıyıcılara haftalık 177 uçuş izni verdiler ve buna karşılık haftalık 483 uçuş yapma hakkı istediler. İki ülke arasındaki hava ulaşımında ortaya çıkan dengesizliği not ediyoruz. Öte taraftan, Türk Hava Yollarının Rusya pazarındaki agresif eylemleri, Rus tarafını Rus taşıyıcıların çıkarlarını korumak adına riskli koşullarda Türkiye'ye uçmak ile Türkiye'ye paket tatil satın almış Rus vatandaşlarının hakları arasında bir tercih yapmaya zorladı." dedi.

Igor Chalik ayrıca, Türk taşıyıcıların Rusya pazarındaki varlığını daha da artırma isteğinin ancak Türk tarafının Rus taşıyıcıların uçaklarına sorunsuz uçma garantisi (leasing uçaklarına el konmama garantisi) verilmesinden sonra mümkün olabileceğinin altını çizdi.

Rusya tarafının teyit etmediği uçuşlar için bilet satışının kabul edilemez olduğunu ifade eden Chalik, "Türkiye'ye uçan Rus hava yolu şirketlerinin uçaklarına havalimanlarında el konmayacağına dair garanti vermesini öneriyoruz." ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.