Rusya’nın Haziran başına kadar Türkiye’ye uçak seferlerini iptal etmesini fırsat bilen Yunanistan ve Mısır, Rus turist için alternatif oldu. Rusya’nın da adı geçen ülkelere turist göndermeye hazırlanması kafaları iyice karıştırdı.

Yunanistan, Türkiye pazarının 1.5 ay süreyle kapanması üzerine Rus turistleri Mayıs tatilinde konuk edebilmek için atağa kalktı. Yunanistan üstelik cazip fiyat alternatifleri ile şimdiden doluluk oranını artırdı.

Yunanistan Turizm Bakanı Harry Theoharis’in başkanlığındaki heyet Moskova’yı ziyaret etti. Dikkat edilecek olursa rakiplerimiz ortada oluşan boşluğu fırsata çevirme yarışına girdi.

Yunan heyetinden bir kaynak, 19 Nisan’dan itibaren Rus turistleri iki koşulda karantina olmadan ülkeye kabul etmeye hazır olduklarını söyledi.

Bu koşullar, turistin koronavirüse karşı aşılanmış olmaları ve negatif PCR testi yaptırmaları gerekiyor.

Yunanlı yetkililer “Şu anda en önemli konu, Rusya’nın Yunanistan’a charter uçuşlarına izin vermesi ve bunun üzerinde çalışıyoruz. 14 Mayıs’tan itibaren sezon açılacak ve Yunanistan zaten bütün Rus turistleri karantina olmadan kabul edecek. O tarihten sonra da gelecek turistlerin aşı veya bir PCR testine veya bir antikor testine ihtiyacı olacak. Bu şartlar yerine getirilirse 19 Nisan’dan itibaren de Mayıs tatili dönemi için turist kabul edebiliriz” dedi.

Uzun zamandır Mısır da Rusya için çalışmalara başlamıştı.

Rusya’nın milli bayrak taşıyıcısı Aeroflot, Mısır’ın başkenti Kahire’ye yönelik uçuşlarını artırma kararı aldığını duyurdu.

Rusya’nın başkenti Moskova ile Mısır’ın başkenti Kahire arasında uçuş düzenleyen tek Rus havayolu firması Aeroflot, 26 Nisan’dan itibaren bu rotadaki uçuşlarını artırma kararı aldı.

Aeroflot, Rusya’dan Mısır’a uçuşların sayısını ve kapasitesini artırarak daha geniş bir alana yayacak. Koltuk sayısı ayda 8.5 bine çıkacak. Mısır, uzun sezon ve ucuz tatil niteliği ile Rus turist için öne çıkan ülkelerden biri oldu.

Böylelikle Aeroflot, Türkiye ile uçuşların askıya alınması nedeniyle Rus turistlerin Mısır gezisi talebini karşılamayı amaçlıyor.

Daha önce, Aviasales servisi tarafından yapılan bir araştırma, Rus turistlerin Türkiye ile hava trafiğine getirilen kısıtlamalar nedeniyle kitlesel olarak diğer dört ülkeye uçmak istediğini gösterdi.

Uzmanların açıklamasına göre popüler destinasyonun kapatılması sonrası, Rusya’dan Mısır’a yüzde 98, BAE’ye yüzde 80, Güney Kıbrıs’a yüzde 90 ve Küba’ya yüzde 55 oranına bilet talebinde artış oldu.

Rus turist pazarını kaybetmek üzereyiz. BU arada Almanya’dan da bizleri üzecek bir haber dalgası yayıldı.

Pazar araştırma kuruluşu GfK’nin 2 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği anketin sonuçlarına göre bu yıl, Almanların %39’u seyahat planı yapıyor.

Growth For Knowledge (GfK) tarafından gerçekleştirilen son anketin sonuçlarına göre koronavirüs pandemisi nedeniyle seyahat kısıtlamalarından kaynaklanan tüm zorluklara rağmen, 10 Alman’dan yaklaşık 4’ü (%39) bu yıl tatil yapmayı planlıyor.

Katılımcıların %13’ü ise 2021 yılında tatil yapmayı düşünmüyor.

Yüzde 28’lik kesim ise yaz sezonunda seyahat etmenin mümkün olup olmayacağını görmek için beklemede.

GfK anketinin sonuçlarına göre; tatile gitmeyi planlayanların çoğu bu yıl, yurt içi destinasyonları tercih edecek. Bu yıl için en popüler yurt içi destinasyonlar arasında; Bavyera, Mecklenburg-Vorpommern ve Schleswig-Holstein yer aldı.

Ankete katılanların %18’i; İspanya, İtalya ve Avusturya olmak üzere Avrupa’da yer alan bir destinasyona seyahat etmek isterken, katılımcıların sadece %5’i Avrupa dışındaki bir ülkede tatil yapmayı düşünüyor. Türkiye adı ne yazık ki bu alanda yer bulmadı.

Gurbetçilerimizin ülkemize gelmesi ile bu açığı az da olsa kapatmayı umut ediyoruz.

Ulaşım açısından, ezici bir çoğunluk araba ile seyahat etmeyi planlıyor. Yurt içi destinasyonları tercih edeceklerin %80’i araba ile seyahat etmeyi planlarken; Avrupa Birliği içindeki destinasyonları tercih edenlerde bu oran %71 seviyesinde gerçekleşti.

Diğer yandan anket danışmanlık firması Censuswide’ın Amadeus için dünyanın çeşitli ülkelerinde gerçekleştirdiği anketin sonuçlarına göre Almanların %82’si “dijital aşı pasaportu” uygulamasını destekliyor.

necdetbuluz@gmail.com

www.facebook.com/necdet.buluz

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.