Son günlerde İYİ Parti üzerinde oyunlar oynanıyor. Genel Başkan Meral Akşener, partisi üzerinde oynanmakta olan oyunları çok iyi biliyor ve ona göre de önlemlerini alıyor.

Görüşümüz şu:

Akşener, oldukça deneyimli bir politikacı. İYİ Parti’yi %15’lere kadar taşımayı başardı. Yapılan son anketlerde de oyunu artıran tek parti olarak İYİ Parti öne çıkıyor. Durum böyle olunca da İYİ Parti hedef tahtasına oturtuluyor.

Şimdi soracaksınız: “Akşener bu oy İYİ Parti’nin dağıtılması için yapılan bu çalışmalar son bulmayacak. İYİ Parti üzerinde oynanan oyunlara yeni halkalar da eklenecektir. Artışını nasıl ve nereden sağlıyor?” diye.

Yanıtlayalım:

Akşener, halka inmeyi başardı. Siyasetin sadece masa başında, oturarak yapılmayacağı gerçeği gösterdi. Esnafı, çiftçiyi, doktoru, hemen her meslekten insanı bulunduğu yerde ziyaret ederek, sorunlarını dinledi. Halen de halkın ayağına inmeyi sürdürüyor.

Biz, yıllarca geçmişte Süleyman Demirel ile yurt gezilerine çıktık. Demirel, halkın ayağına inmeyi, sorunları yerinde dinlemeyi çok iyi bilen ve “Düşün arkamıza” diyerek halkın yalnız olmadığını gösteren bir siyasi lider olarak tarihe geçmiştir.

1980 askeri darbesinden sonra 10 yıl Güniz Sokağa mahkûm olan Demirel, siyaset sahnesine çıktığında ilk durak meydanlar, kahveler, halkın arası olmuştur. Milletle bağını hiç kopartmamıştır. İyisi ile kötüsü ile tartışılabilir ama Demirel tam anlamı ile bir halk çocuğu olarak kazanım elde etmiş bir liderdir. Şimdi, Akşener’i izlerken bunlarını anımsadım.

Meydanları bile miting alanı olarak devrin valileri Demirel’e vermemiş, yasak üzerine yasaklar getirilmiş ama Demirel ile vatandaşın bağını hiçbir güç koparamamıştır.

İşte, bugün Akşener Demirel’in bu yolundan yürüyerek kendisini ve partisini en üst noktalara taşımaktadır.

Bazı televizyonlarda izliyor, bazı yayın organlarında okuma fırsatı buluyoruz. Akşener’in yurt gezileri ve milletle kucaklaşması büyük ses getiriyor, yankı buluyor.

Elimizde en son anketler var. Bazı anketler İYİ Parti’nin % 13,7 olarak bir yükseliş içinde olduğunu gösteriyor. Bazı anketler ise % 15’lerin üstüne işaret ediyor.

Durum böyle olunca hedef tahtasına oturtulan İYİ Parti, Meral Akşener’in deneyimli ve usta girişimleri ile bu sıkıntılardan da en kısa zamanda kurtulacaktır.

Millet, İYİ Parti’yi kucaklıyor. Geleceği bu partinin çatısı altında arıyor. İktidar partisi AK Parti, destekçisi MHP ve ana muhalefet partisi CHP sürekli oy kaybına uğruyor. Yeni kurulan partilerin oy oranları bu satırlar yazılıncaya kadar en fazla % 1’in üzerine çıkmadı.

Siyasette umut olabilmek önemlidir. Millete ışık olabilmek, yol göstermek, cesaretlendirmek, siyasete ısıtmak bir siyasi liderin en önde gelen görevi olmalıdır. Akşener, işte bunu yapıyor.

Elimizdeki son ankete göre HDP’siz CHP ve İYİ Parti’nin (Millet ittifakı), AK Parti ve MHP’nin (Cumhur İttifakı) oylarından daha fazla çıkmış görünüyor.

Özetleyelim:

Görebildiğimiz kadarı ile HDP dağıtılmaya çalışılıyor. İYİ Parti üzerinde oyunlarla da bu parti karıştırılacak ve CHP yalnızlığa mahkûm edilecektir. Bu gerçekleşir mi? Bilemiyoruz. Siyasette her an her şey olabilir. İşler tersine dönebilir. Bekleyip, birlikte göreceğiz.

necdetbuluz@gmail.com

www.facebook.cm/necdet.buluz

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.