Anneler günü kutlanır da, babalar günü kutlanmaz mı..

Baba olmayanlar baba olsun, baba olanlar kıymet bilsin, gününüz kutlu olsun.

Baba olsun olmasın; babacan ruhlu, sevgi ve şefkatli beyler, yeryüzündeki bütün çocukların kutlanası babasıdır. Çekirdek ailenin temel direği anneler, babalar ve evlatlar toplumun en küçük kalabalığı. Herkes baba olabilir, fakat adam gibi adam gerçek babadır. Dünyaya getirdiği çocuğun geleceğini, her türlü sorumluluklarını alabilen, evlat sevgisini verip, koruyup kollayabilen kişiler baba olsa, dünya daha güzel olur.

Evlat, kendisini yanında güvende hissedebilmeli; dağ gibi ardında duran, başarılarında da, başarısızlıklarında da sahiplenen, gerçek ebeveyn, karşılıksız sevebilen olabilmek ne büyük başarı. Babalık sadece eve para getiren, koruyan kollayan, sürekli kuralları hatırlatan, koşulsuz itaat bekleyen değildir.

Baba, çocuğunun sevgiyle saçını okşayan, ona şevkatle sarılan, güven veren, ruhuna dokunandır; çocuğunun rol modelidir.

Baba eşini seven, sevgisini gösteren, evin nafakasını getirendir.

Yıllar yıllar öncesinde karşındakine sevgi göstermek ayıp sayılıyormuş. Evlenen gençler anne babalarıyla beraber aynı evi paylaşıyorlarken, evlatlarına 'oğlum, kızım' diye dahi hitap edemediği gibi, sevgisini göstermek evdeki büyüklere saygısızlık sayılırmış.. Artık günümüz şartlarına göre düşünmek gerek. Hak etmeyen babalar da var ise, onların olumsuz mirasını yürütmek zorunda da değiliz. Bu bir genetik değil, bir tercihtir. Canın acımışsa daha çok hassas olman lazım. Bu devir, duyguları yaşama ve yaşatma devridir. Eşimizi, evlatlarımızı sevmek, sahip çıkmak.. tüm babaların en büyük sorumluluğu bu olsa gerek.

Babalık sadece eve para getirmek, korumak-kollamak, sürekli kuralları hatırlatmak ya da koşulsuz itaat beklemek değildir.

Ulu Önderimiz Atatürk'ün ışığında... Baba olarak bilgilerini paylaşan, onların önünü aydınlatan, çocuklarını hayata hazırlayan ve eğitim veren olmak.. Herşeyden önce onlara güzel ahlaklı, adil ve vicdanlı olmayı telkin eden olmak gerek.. 

Farkındalıklarını törpülemeden yapabileceklerinin en iyisini yapmaları için onları cesaretlendiren ve onlara bireysel olarak dokunabilen, yıllar sonra dahi isimlerini saygı ve sevgiyle hatırlayan, teşekkür eden güzel evlatlar yetiştiren, yürekten emek veren bütün babalara saygılar.

Şehit babaları başta olmak üzere, tüm babaların; ayrıca baba gibi çocuğuna sahip çıkan, ilgi ve sevgisini eksik etmeyen, çocuğuna 'hem anne hem de baba' olan annelerin de "babalar günü" kutlu olsun.

Sağlıkla, sevgiyle, saygıyla kalın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.