ÖZKAN HÜSEYİN’E İKİNCİ DEFA "FAHRİ PROFESÖR" DİPLOMASI VERİLDİ

Bugün konu olarak Filologiya Fafri Profesörü Diploma konusunu ele alacağız. Ödül töreni 22 Haziran 2021 tarihinde “Haydar Aliyev Merkezinde” pandemi kurallarına uygun bir şekilde yapıldı. Etkinlik 22 kişi ile sınırlı olarak gerçekleştirildi. Bir çok dostlarımız, bize ulaşarak neden davet edilmedik diye şikayetlerini bildirdiler. Bu etkinliğin Bakü'de bir ilki teşkil etmektedir.

Özkan Hüseyin; Merkezi Azerbaycan Bakü’de bulunan İlim ve Tahsil Merkezine, 2019 yılında Batı Trakya Türkleri ve Türk Dünyası için yaptığı girişimleri, faaliyetleri, makaleleri ile hakkında yazılan yine makale, şiir, methiye ve uluslararası gazetelerde yer alan küpürleri 491 sayfa halinde derleyerek sunmuş idi..

Azerbaycan Yazıcılar Birliği Üyesi Şafak Sahipli de bu metinleri ve belgeleri bir araya getirerek “Türkün Sesi Ve Sözü” adlı bir kitapta topladı. Bahse konu kitap, 2019 yılında “Azerbaycan İlim ve Tahsil Merkezi” tarafından yayın hayatına kazandırıldı.

Kitap basıldıktan sonra Özkan Hüseyin 2019 yılında Bakü’ye davet edildi. Kitap Bakü’de “Hırdalan Kütüphanesinde” (Kütüphane Müdüresi Melehat Yusufkızı girişimleriyle) imza günü düzenlenerek Azerbaycan’daki basın, yazar ve şairlere tanıtıldı ve herkese birer kitap hediye edildi.

Azerbaycan Yazıcılar Birliği Üyesi Araştırmacı Yazar "Şafak Sahipli” tarafıma ait tüm faaliyetleri “Sosyal Medya” üzerinden takip ederek 2020 yılında “Ölümün Üstüne Yürüyen Adam” adlı 378 sayfalık ikinci bir kitapta daha hazırlayıp “İlim ve Tahsil Merkezine” sunmuş. İlim ve Tahsil Merkezi Başkanı Prf. Dr. Nadir MEMMEDLİ Başkan, her iki kitabı da sayfa sayfa okumuş. Neticesinde “Ölümün Üstüne Yürüyen Adam” Adlı Kitap da İlim Ve Tahsil Merkezi tarafından yayın hayatına kazandırıldı. Her iki kitabın da yazarı Şafak Şahipli Hanımefendidir.

Şafak Sahipli ve İlim ve Tahsil Merkezi Başkanı, bizim bu çalışmalarımızdan çok etkilenmişler. Özkan Hüseyin için ne yapmaları gerektiği konusunda kendi aralarında sürekli istişarede bulunmuşlar. Araştırmacı Yazar Şafak Şahipli de, İlim ve Tahsil Merkezi Başkanı Prof. Dr. Nadir MEMMEDLİ Başkan'a "Özkan Hüseyin'e Fahri Profesör Diploması verelim" şeklinde teklifte bulunmuş ve bu teklifleri de kabul edilmiş.

VERİLİŞ GEREKÇESİ

Diplomada yer alan veriliş gerekçesi de aşağıda yazıldığı gibi;  

...............

Elm ve Tahsil Merkezi

Dünya çapında yıllardır şair-gazeteci, tanınmış ozan ve yüzlerce makale (yazarı) müellifi, Yunanistan, Almanya, Azerbaycan ve Türkiye’de medya lahiyelerine faal iştirak eden, sayısız-hesapsız gazete, radyo TV ve dergilerde medeniyet ve sanat aleminde kalemi, sözü ile tanınan büyük nüfuz sahibi, eserleri dünyanın bir çok ülkesinde tercüme ve neşir olunan, edebiyat, poeziya nesr, sosyal problemler sahasından büyük uğurlar (başarılar) kazanan, hayatın bütün çetinliklerine akılla sine (göğüs) geren, çalıştığı sahalarda öz desti-hattini koyan, çok sayıda kitap müellifi, dünyanın bir sıra tanınmış gazete ve dergilerinde Türkiye Cumhuriyeti'nin uğurları hakkında oldukça değerli publisistik makaleler derc ettiren, yaşamanın manasını yorulmadan işlemekte, öz ideası uğrunda mübareze aparmakta, vatanına, halkına, insanlara itimat ve sadakatta gören dostluğun ve insanlığın liyakat sembolü Özkan Hüseyin’in bu hizmetlerine göre,

İlim ve Tahsil Merkezinin Filologiya üzre FAHRİ PROFESSORU DİPLOMASI verilir.

İlim ve Tahsil Merkezinin Başkanı.

Nadir MEMMEDLİ

Filologiya ilimlere doktoru, profesör

Azerbaycan Yazıcılar Birliğinin,

Azerbaycan Juurnalistler Birliğinin üzvü

Humaniter saha üzre Tahsil Nazırlığının laureatı

NO: 5

...............

Özkan Hüseyin'in Diplomasını Şair, Bestekar, Deniz Akademisi Baş Muallimi Hüseyin Sözlü takdim etti.

(Devam Edecek)


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.