Batı Trakya Türklerinin Lideri Doktor Sadık Ahmet'inin doğumunun 75. yılı anısına, doğumundan ölümüne kadar geçen süreç içinde her türlü konuyu içeren çalışmaları, 5 ayrı ana bölümde 494 sayfalık bir kitapta toplanmıştır. Kitap, 2000 adet olarak "Özel Ofset Basın Yayın" da akademik bir şekilde dizayn edilmiş ve basılmış. (YTB yayın numarası 18, "Anma: Armağan Eserler Dizisi": 1)

Bir 1 kişi ve şunu diyen bir yazı 'Doktor SADIK AHMET' görseli olabilirBu kitabın ortaya çıkmasına vesile olan "Kültür ve Turizim Bakanlığı, Diş Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı" çok güzel bir çalışmaya imza atmışlar. Proje ekibi, Erkan Girişit, Recep Paçaman ve Fatih Hafız Mehmet'ten oluşmuş. Bu eserin oluşmasında emeği geçen herkesi kutluyorum.

Proje ekibinden Fatih Hafız Mehmet ekibiyle beraber Ankara'dan Bursa'ya gelerek, beni de ziyaret ettiler. Doktor Sadık Ahmet'in mücadele dönemlerinde dava arkadaşı olduğum için benimle de bir röportaj yapma gereğini duymuşlar. Çeşitli sorular sordular. Mücadele yıllarımızdaki bazı anılarımızı ve Batı Trakya için birlikte verdiğimiz hak arama mücadelemizle ilgili yaşadıklarımızı kendilerine anlattım. Bu bilgilere de kitapta iki sayfa yer verilmiş.

Edindiğimiz bilgilere göre, kitap daha sonra satışa sunulacakmış. (Sipariş adresi: Genel ağ: ytb. gov. tr E-posta: ksidb@ytb.gov.tr)  

Bir 1 kişi ve şunu diyen bir yazı 'YTB T.C. KOLTÜR VE TURIZM BAKANLIĞI YURTDISI TORKLER AKRABA TOPLULUKLAR BAŞKANLIĞI DOĞUMUNUN 75. YILINDA Dr. SADIK AHMET ANMA PROGRAMI Özkan HÜSEYİN Doğumunun 75. yılında, Batı Trakya Türklerinin unutulmaz önderi merhum Dr. Sadık Ahmet anısına hazırlanan kitabır tanıtımı anma programına katılımınız bizleri onurlandıracaktır. Abdullah EREN YTB Başkanı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi MilletKütüphanesi Konferans Salonu වෂ 070cak2022 19:30 LCV: +90 850 4550 982 ksidb@ytb.gov.tr मह' görseli olabilirMerhumu anma vesilesiyle 07. 01. 2022 tarihinde Ankara The Green Park otelinde düzenlenen  bir toplantıdan biraz bahsetmek istiyorum.

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca düzenlenen, "Doğumunun 75. Yılında Dr. Sadık Ahmet'i Anma Programı"na davet üzerine ben de katıldım. 

Proğramın birinci bölümü tanışma, çeşitli kurum ve kuruluşların konuşmaları ve yemek faslıyla geçti.

İkinci bölüm, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkalığı Millet Kütüphanesin'de devam etti.

Salonun girişinde Doktor Sadık Ahmet'in doğumunda ölümüne kadar olan resimler sergilenmiş. Salondaki kulis bölümünde mükemmel ikram masaları; uzaktan ve yakından katılan arkadaşlarla güzel sohbetler.   

Bir 1 kişi, oturuyor ve takım elbise görseli olabilirÜçüncü Bölüm ise yine Millet Kütüphanesi Konferans Salonu'nda Doktor Sadık Ahmet'in doğumunun 75. yılı anısına hazırlanan hayat hikayesi ve kitap tanıtıldı.

Çok duygulandığım için yazıyorum ki; Konferans salonu koltukları üzerine YTB yazılı bir çanta içinde Doktor Sadık Ahmet'in doğumunun 75. yılı anısına yazılı birer kitap bırakılmış. Doktor Sadık Ahmet'in resmi üzerinde güzel bir yaka rozeti ile YTB yaka rozeti de kitap ile beraber katılımcılara hediye edilmiş.  

Bir 1 kişi ve ayakta görseli olabilirProgramda yer alan konuşmacılar:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, Dış İşleri Bakan Yardımcısı Kıran, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, TİKA Başkan yardımcısı Dr. Mahmut Çevik, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Yunanistan Dostluk Eşitlik Barış Partisi (DEB) Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, YTB Başkanı Abdullah Eren, Sadık Ahmet'in oğlu Levent Sadık Ahmet, eski TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Köksal Toptan, Türk Silahlı Kuvvetleri Kuvvet Komutanları ve daha birçok davetliler.

Daha sonra konuşmalar bölümüne geçildi.

Açılış konuşmasını YTB Başkanı Abdullah Eren gerçekleştirdi. Ve çok sayıda konuşmacı vardı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da bir video mesaj gönderdi.
Şentop, "Dr. Sadık Ahmet, Batı Trakya Türklerinin insan hakları ve demokrasi sorunlarını bütün uluslararası platformlarda en yüksek sesle haykırmış, çok önemli bir siyasetçiydi" dedi.

Nihayet kapanış konuşmasına gelindi. Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Yunan ilişkileri ve Batı Trakya Türkleri konulu anlamlı ve uzunca bir konuşma yaptı.

Netice olarak, beni çok mutlu kılan, güzel, anlamlı bir proğrama dahil olduk ve Batı Trakya Türkleri'nin haklı mücadelesiyle, bu bağlamda merhum Dr. Sadık Ahmet'i de bir kez daha terennüm etmiş olduk.

Dava Arkadaşım, Batı Trakya Türklerinin cesur lideri merhum Dr. Sadık Ahmet'i rahmet ve şükranla anıyorum. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.