Yazar Tayfun Çavuşoğlu anlatıyor: "Çanakkale Savaşı ve Mustafa Kemal"

Sadece yabancılar değil, aklı başındaki Türk yazarlar da Mustafa Kemal’in 25 Nisan’da tamamen kendi inisiyatifiyle yaptığı taarruzun gayet başarılı olduğunu, Çanakkale Savaşı’nın kaderini değiştirdiğini ve hatta ilk günden savaşın sonucunu etkilediğini yazıyor. Bizim bir kısım yazarlar ise bunları tümüyle görmezden gelip, ısrarla tam tersini savunuyor.

İddia şu: “Mustafa Kemal Çanakkale’de komutan değil, karargah subayıydı!
Peki bu iddia doğru mu?

Yazar Tayfun Çavuşoğlu, konuyla ilgili arşiv belgelerine dayanarak değerlendirmelerde bulundu.Çavuşoğlu şunları söyledi:
 

"Mustafa Kemal Paşa için parlak bir askeri geçmiş yaratıldığı iddiası çok büyük iftiradır… Fiilen yönettiği ordusuyla Kurtuluş Savaşı’nı kazanıp ülkesini kurtaran bir 'Başkomutan', neden geçmişini de ayrıca parlatmak zorunda olsun? Buna neden ihtiyaç duysun?..

Bu videoda, Abdurrahman Dilipak, Kadir Mısıroğlu, Yalçın Küçük, Bünyamin Ateş ve Gayri Resmi Yakın Tarih Ansiklopedisi'nin Çanakkale Savaşı ile ilgili değerlendirmelerini bulacaksınız.

İşin özü şu ki… Cumhuriyet kurulduktan sonra geriye dönüp, tarihe takla attırılıp, sahte bir kahraman yaratılmış değildir. Sadece yabancılar değil, aklı başındaki Türk yazarlar da Mustafa Kemal’in 25 Nisan’da tamamen kendi inisiyatifiyle yaptığı taarruzun gayet başarılı olduğunu, Çanakkale Savaşı’nın kaderini değiştirdiğini ve hatta ilk günden savaşın sonucunu etkilediğini yazıyor.

Bizim bir kısım yazarlar ise bunları tümüyle görmezden gelip, ısrarla tam tersini savunuyor. Çünkü 25 Nisan’daki taarruz, Mustafa Kemal’in Çanakkale’deki ilk büyük başarısıdır."

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.