SUAY KARAMAN yazdı: "EYYY NATO!.."

‘North Atlantic Treaty Organization’ kelimelerinin ilk harflerinden oluşan NATO (Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü), 4 Nisan 1949 tarihinde başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere bazı Batı Avrupa ülkelerinin öncülüğünde 12 ülke tarafından kurulan uluslararası askeri birliktir. NATO, daha sonra farklı dönemlerde başka ülkelerin katılımıyla genişlemiştir.

Varşova Paktı, 14 Mayıs 1955 tarihinde Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nin ve bazı Doğu Avrupa ülkelerinin öncülüğünde 8 ülke tarafından kurulan “dostluk, işbirliği ve karşılıklı yardım antlaşması” ile kurulan askeri ve siyasal birliktir. Kuruluş tarihlerine bakılırsa, Varşova Paktı’nın, NATO’ya karşı bir tepki olarak kurulduğu anlaşılmaktadır.

Sovyetler Birliği’nin dağılması ile 1 Temmuz 1991 tarihinde Varşova Paktı da sona erdi. Bu durumda Varşova Paktı artık olmadığına göre, NATO’nun neden hala varlığını sürdürdüğünü sorgulamak gerekir. NATO, ABD’nin dünya jandarmalığına soyunmak ve sömürgeci politikalarını yaymak amacıyla kurulmuştur. ../....

...

Yazının devamı için tıkalyınız

...

Anahtar Kelimeler:
Suay Karaman
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.