ALİ ÇEKİRDEK yazdı: "Uçak Türbülansa Düşmeden"

Rüzgâr: Hava daima yüksek basınç merkezinden alçak basınç merkezine doğru yönelir, doğan basınç farkıyla “rüzgâr” oluşur. Yani boşalan yeri başka bir havanın doldurması. (İlkokul öğretmenim öğretmişti, nur içinde yatsın).

İnsanlık nereye gidiyor. Biz nereye gidiyoruz. Haberleri ürküntüye girmemek için dinleyemiyoruz. Bol bol stres depoluyoruz. Kapkara bir bulut üzerimizde gezip duruyor. Ekonomik endişe ve kaygılar, sosyal korkular ve güvensizlikler her gün biraz daha yayılmaya başladı.

Dünyada Rus-Ukrayna Savaşı, Netanyahu canisinin Gazze katliamı, Çin’in yayılma atakları, Avrupalı çiftçilerin traktörlü eylemleri, uluslararası patent ve paranın oyuncağı olmuş bilim insanlarının yeni salgın çalışmaları;

Bizde kilise sabotajı, Diyarbakırlı hocanın katledilişi, iyilik uğruna taksicinin öldürülmesi, kiracı mülk sahibi çatışmaları, Anaokulu öğretmeninden tut da doktorlara kadar her gün birkaçının darp edilmesi, Uğur Mumcu’dan tut da Sinan Ateş’in faillerine kadar çok sayıda faili meçhul cinayetlerin halen net aydınlatılamayışı ve spora dahi baksak halâ bir evvelki sezonun süper kupasını bile oynayamayışımız..

Yazının devamı için tıklayınız

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.