1900’lerin başlarında Anadolu'da ABD’li Misyonerler faaliyetlerini sürdürüyorlardı. 1914 yılında Amerikan Misyonerler Örgütüne bağlı 174 kurum, 17 tane merkez, 9 Hastane ve 426 Okul vardı. Bu Okullarda 25 Bin Ermeni çocuk eğitim görüyordu. Türk çocukları alınmıyordu. Ermenilerin isyan ederek Osmanlı topraklarında bağımsız bir devlet kurmaları için çalışıyorlardı. Batı’nın düşünceleri ile eğitilen bu çocuklar 1914'de başlayan 1. Dünya Savaşı’nda, Doğuda Türkler ve Kürtleri yok etmek üzere savaşmaya başladılar. Destek de bu ABD’li Misyonerlerden geliyordu.

İnsancıl amaçlarla geldik diyen bu misyonerleri Anadolu'dan çıkartmaya 2‘ci Abdülhamit’in gücü yetmemişti.

Amaçları Ermenileri Protestan yapmaktı. Bu arada da Türkleri de Hıristiyan yapmak için uğraşıyorlardı. Bu duruma tepki gösteren dönemin Ordu Komutanı Kazım Karabekir Paşa bu olayları şöyle anlatıyor:

"Amerikalılar Erivan'da 18 Bin Ermeni çocuğu toplamışlar. Bunların bir kısmını Ermeni Hükümeti eğitirken İslam çocukları da Ermeni adlarıyla vaftiz edilerek Protestan yapılmıştı. Bu çocuklardan 30 tanesini Kars‘ta buldum ve kurtardım. Türk çocuklarına bakmıyorlardı ve Tüzüğümüz elverişli değildir diyorlardı. Hatta Kars’ta büyük ambarlardan bize bir şey vermediler. Yetim çocukların eylem yapacakları söylenilince birkaç parça kıyafet ve ayakkabı verdiler. Erzincan-Erzurum-Van'da babaları Ermeniler tarafından öldürülen binlerce yetim çocuk aç ve sefil iken, bu çocukların birçoğu öldüler. Kars’a ordumuz girdiğinde katliam yapan Ermeni Çeteleri Amerikalıların binalarına sığındılar.”

TÜRKİYE AMERİKAN MANDASI OLSYADI NE OLURDU?

İşgal altında iken ABD Mandasını isteyenlerle mücadele eden Mustafa Kemal, Sivas Kongresinde bu olayı çözer. ABD Mandasını isteyenler arasında İstanbul'da olan İzzettin Paşa, İsmet İnönü, Halide Edip Adıvar, Rauf Orbay ve Cumhuriyet’in ilk Dışişleri Bakanı olan Bekir Sami Bey vardı. ABD Sivas Kongresindeki Millicilerden onay ve belge isteyince buna karşı çıkan Mustafa Kemal tehlikeyi açıklar. "Manda olunca hiçbir söz hakkımız olmayacağını ve Doğu'da Ermenistan, Ege ve Trabzon'da Rum Devletleri kurulacağını" açıklar. Bu olay böylece kapanır.

Ermenistan, Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra bizimle iyi ilişkiler kurmaya çalışır. Mustafa Kemal döneminde Ermeni Soy Kırımından bahsetmezler. Sonraki yıllarda Ermeni Diasporası 1.5 Milyon Ermeni öldürüldü yalanı ile dünyadaki Ermenilerden para toplamaya başlar; yaptıkları kanlı eylemlerle bizim diplomatlarımız öldürülür. Türkiye'de buna karşı operasyonlar yaparak cevap verir. Ermeni saldırılarının, daha sonra terör örgütü pkk kurulduktan sonra, onların üzerinden Doğu ve Güneydoğu'da devam ettiğini gördük.

ERMENİ TARİHÇİSİ ASTARYACİYAN’IN ERMENİ TARİHİ KİTABI

"Geçmişte olan biten her şeye rağmen Ermeniler, tarihî Ermenistan devletini kendi hudutları içersinde kuracaktır.. Bir gün gelecek Dünya Büyük Ermenistan’ın kurulacağını görecektir." Kitabın 44’cü sayfasında Ermenistan’ın sınırları şöyle yazılmıştır: "Kuzey'den Gürcistan ve Karadeniz’den bugünkü İran sınırı boyunca Batı'da ise Kayseri ve Sivas’a kadar olan bölge olacaktır. Bu devlet içinde Türk ve Kürtler yaşamayacaktır. Yaşamak isteyenler ise öldürülecektir”

1950 Yılında Şam'da basılan bu kitaptan, Ermenilerin gerçek niyetleri analaşılmaktadır.

Bugün Azerbaycan, Ermenilerin yaptıkları son saldırı karşısında, hem kendi ülkesinin toprakları ve hem de Türkiye için savaşmaktadır. Bizim yardım etmemiz kadar da doğal bir şey yoktur. Ve tabii ki etmeliyiz de..

Ermenilerin hayallerini gerçekleştirmeleri mümkün değildir. Türk Vatandaşı olan ve bu ülkeyi seven her Ermeni kökenli vatandaşımız bizim komşumuz, dostumuzdur ve biz de onlarla daima kardeşçe beraberiz. Ancak yukarıda bahsedilen ard niyetli amacı olanlar da tarihin her aşamasında derslerini alacaklardır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.