"Mana eri bu yolda melül olası değil

Mana duyan gönüller, gergiz ölesi değil

Ten fanidir, can ölmez, çün gitti geri gelmez

Ölür ise ten ölür, canlar ölesi değil.." (Yunus Emre)

..

UTP (Ulusal Tural Platformu) olarak, proğramlarımız çerçevesinde kuracağımız AHİ BEKTAŞ TÜRK DÜNYASI Derneği, BURSA Merkezli olacaktır.

Osmanlı Devlet yapısının inkişaf ettiği bölge olarak BURSA'nın Türk Dünyası'nda ayrı bir yeri vardır.

AHİ EVRAN ve HACE BEKTAŞ'ı rol model olarak aldık.

Bilindiği gibi kadim Anadolu'da, Türk Medeniyetinin başlangıcındaki temel sosyo-ekonomik yapılanma, AHİ'lik ve BEKTAŞİ'lik ilkelerine dayanarak devletleşmeye yönelmiştir.

Bizler de hür dünya medeniyetinde iddialı olabilmemiz için, bilimin ve insan vicdanının ışığında, özgün yapısıyla AHİ BEKTAŞ Modernitesini sunuyoruz.

Üç yılı aşan çalışmalarımız ile 2021 yılının UNESCO tarafından, "AHİ EVRAN, HACE BEKTAŞ VELİ VE YUNUS EMRE" Yılı ilan edilmesini sağladık. Uluslararası düzeydeki bu başarımızla onur duyuyoruz. UTP Genel Başkanı olarak emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Bu yöndeki çalışmalarımızda ilgili Bakanlıklar bürokrasisi, Kırşehir ve Nevşehir Valilikleri, bağlı Kaymakamlıklar, Belediye Başkanlarımız, Üniversite Rektörlüklerimiz, Öğretim Üyelerimiz ve Ticaret İl Müdürlüklerimiz desteklerini esirgemediler. Sağolsunlar. Fakat pandemi sürecindeki kısıtlamalar çalışmalarımızı yavaşlattı. Bizler de yapabildiklerimizi, imkanlarımızı zorlayarak yapmaya çalıştık.

Şu anda ise 'AHİ BEKTAŞ TÜRK DÜNYASI DERNEĞİ'ni kurarak çalışmalarımıza hız kazandıracağız.

Daha sonra da KIRŞEHİR'i merkez alacak şekilde 'HACE BEKTAŞ DİYARI DERNEĞİ'ni de kuracağız.  

Kırşehir ve Nevşehir ağırlıklı olmak üzere, bölgedeki ekonomik ve kültürel faaliyetler ile yine bu bölgede yetişen (Ahi Evran, Hace Bektaş Veli, Hasan Dede, Ballı Baba, Saru Saltık, Abdal Musa, Taptuk Emre, Şeyh Edibali, Sadrettin Konevi v.b gibi) büyük düşünürlerin fikirlerini Dünya toplumlarıyla paylaşmayı ve yurt içi yurt dışı gönüldaş kitleler oluşturmayı hedefliyoruz. 

Bu uluların ortak özellikleri, TÜRK DİLİ ile kökeninde insanca yaşama düşüncesi olan AHİLİK öğretisi ışığında TÜRK EKONOMİ MODELİ  uygulamalarıdır.

Fikri düzeyde iyi bir buluşma ve sentez ile çok başarılı yarınları hedefliyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.