Erbakan hükûmetinin yıkılması, partisinin kapatılmasında gizli ya da açık desteği olanların ahirette işleri zor, fakir fukarayı soydurdular. 

Çalışan ve Emeklinin yüzü güldü, onlar esnaftan alışveriş yaptı, esnafın yüzü güldü, sonra sanayicinin sonra devlet vergi alarak devletin yüzü güldü. 

Emekli ve çalışan hâlen Erbakan’ın verdiği yüksek artışın etkisinden yararlanmaktadırlar. 

Önceki bölümde bahsettiğim gibi D-8’i kurdu. 

Türkiye şahlanmıştı ve önü kesildi. 

Peki, sonra ne oldu? 

Sonraki hükûmetin ilk icraatı HAVUZ Sistemi'ni kaldırarak ülkeyi soyanların hortumunu tekrar bağladılar ve ilk bakanlar kurulu kararı olarak aldılar.

Böylece diyetlerini de ödemiş oldular.

Eee İzzet sahibi Allah (cc) bu millete ihanet edenin izzet ve itibarını alır. “Bir sarhoş tarafından kumar masasında burnunu kırdırır.”

28 Şubat iyi anlaşılmalıdır.

Ayrıca ülkenin nasıl soyulduğunu, tüyü bitmemiş yetimlerin/insanların haklarının nasıl yendiğini, nasıl tertipler yapıldığını insanların nasıl provoke edildiğinin âdeta laboratuvarıdır.

Bankaların içleri nasıl boşaltılıp ülke soyuldu milyarlarca dolar buhar oldu. 

Ve unutulmasın ki 28 Şubat’ta Erbakan İstifa etmemiştir. 

Ve gene bilinmelidir ki Refah-Yol hükûmeti ‘hükûmet protokolü’ gereği dönüşümlü başbakanlık sırası Çiller’e gelmişti, işte o sebeple Erbakan başbakanlığı bıraktı fakat Demirel’in  hükûmeti kurma görevini Çiller’e vermemesi sonucu hükûmet tekrar kurulamadı. 

Demirel başından beri, hükûmet kurma görevini de DYP’yi de Yalım Erez’e vermek istiyordu. O günlerde kuracağı hükûmetin listesi cebinde falan gibi haberler yayınlanıyordu.

28 Şubat’ın Anlaşılması ve Erbakan’ın Anılması

1960 İhtilali anlaşılmadan, 1980 Askerî Müdahalesi, 1980 Askerî Müdahalesi anlaşılmadan 28 Şubat, 28 Şubat anlaşılmadan 15 Temmuz ihanet kalkışması anlaşılamaz! 

"15 Temmuz ihanet kalkışmasının onlarla ne ilişkisi vardır", diyenler olabilir. 

15 Temmuz ihanet kalkışmasının taşları 28 Şubat’ta döşenmiştir.

28 Şubat’ta İRTİCA gerekçesi ile ordudan atılanlar, üniversitelerden atılanlar olmuş. Hâkimler, yüksek kademe bürokratlar ve pek tabi halk dizayn edilmiştir. 

İmam hatip okulları o dönemde kapatılmış ve dönemin Genelkurmay Başkanı 28 Şubat’ın BİN YIL süreceğini ifade etmiştir.

İmam hatip okullarının kapatılması ile o zamanki kullanımıyla “CEMAAT” okullarının önü açılmış ve vatandaşlar çocuklarımız “Müslüman” ahlaklı gördükleri cemaate ait okul ve dershanelere çocuklarını göndermişlerdir.

Okul ve dershanelerde “abi” sistemi ile hedefledikleri ZEKİ öğrencileri tespit etmişler, öğrenci ve aileleri en zayıf noktasından yakalamış oldular. 

Artık imam hatip okulları kapatılmıştı, veliler çocuklarını “Cemaat” okullarına gönderiyorlardı.

28 Şubat sürecinde FETÖ açıklamalar yapıyor Refah Yol hükûmeti ve onun Başbakanına “Beceremediniz bırakın!” diyordu. 

Ayrıca kendilerinin “demokrat ve modern Müslüman” profiline uygun olarak da “BAŞÖRTÜSÜ FURUATTIR” diyerek sosyal demokratların gönlüne girmeyi başarmışlardı. 

Daha da ileri giderek Demokratik Sol Parti (DSP)’den milletvekili adayları gösterdikleri kendilerine kontenjan verildiği ayrıca FETÖ’nün seçimlerde DSP’ye maddi destek verdiği konuşuluyor olmasına rağmen bu konuda karşı açıklamalar çok cılız ve ikna edici değildi.

O günkü medya tarandığında buna benzer iddialara rastlamak mümkündür.

Tabi Fetö kendini akredite etmek için propaganda yapmıyorsa ve buna benzer haberleri kendisi yaymamışsa…

Ancak Ecevit cemaatle ilgili olumlu açıklamaları alenen yapmıştı. 

Aynı şekilde Fetö de Ecevit için “Şayet bir kişiye şefaat edeceksem Ecevit’e şefaat ederim” diye açıklama yapmıştı. 

“Cemaat” elinde bulunan medya gücünü tercih ettiği siyasî parti için kullanıyordu. 

Merhum Erbakan ve partisi dışında kalan parti ve kuruluşlarla arası çok iyi idi.

 Devam edecek..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.