Merhaba Arkadaşlar,

Cengiz Aytmatov, "İnsan için en zor şey her gün insan olmaktır." Diyor. Bizler de ayrımcı, kin ve nefret dolu sözlerden, totaliter ağızlardan uzağız ve ülkemizi bütün dünyada en iyi bir şekilde temsil etmek istiyoruz!

Gerçekleri dile getiremeyen, rol yapan insanlardan da bıktık artık!

Victor Hugo'nun belirttiği gibi, "İyi olmak sadece doğal olmak var iken neden herkes rol yapıyor?" sizce..  Dünyada her millet en iyi liyakatli insanlarla buluşmak, tanımak, görüşmek ve anlaşmak istiyor. Mevlâna "İyilik görmenin yolu, iyilik yapmadan geçer, maşrapanız küçükse, deryayı suçlamaya hakkınız olamaz!" diye sesleniyor. Bu bakımdan, Arkadaşlar, " Ne bir gemi tek bir demire bağlanır, ne de hayat tek bir ümide.."

Günümüzde dünyadaki siyasi liderlerin çoğu eleştiriliyor ama Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e hayranlık ve onun fikirlerini daha yakından tanıma gücü Japonya’dan Amerika' ya, Rusya'dan Afrika ülkelerine kadar ve ülkemizde de gittikçe çoğalıyor!.. Özellikle de mazlum ve sahipsiz ülkelerde!..

Dikkat ederseniz dünyanın her yerinde çocuklarımıza ve Türk Milleti'ne armağan edilen Atatürk'ün buluşu, 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramına herkes sevgiyle, saygıyla ve imrenerek bakıyor. Bu Bayram, aynı zamanda Bizlerin de bir farkındalığı yaşamamıza vesile oluyor. Ahlaki erdeme dayanan Cumhuriyeti, Demokrasiyi, Hak ve Hakikat kürsüsü olan Türkiye Büyük Millet Meclisini, Milletimizin sesinin boğulmamasını, Mustafa Kemal Atatürk gibi her okuduğunu vatanına yararlı bir fikir bulmak ümidiyle okumamız gerektiğini, düşünce özgürlüğü ile temel hak ve hürriyetlerin korunmasını, çağımızda ülkelerin nasıl, kimler tarafından yönetildiğini, yeni dünya düzeninin nasıl yönetileceğini ve Atatürk'ün akıl ve bilim yolundan hareketle almamız gereken önlemleri hatırlatıyor!  Ataletten kurtulup, daha çok çalışmamız gerektiğini vurguluyor.

Milli Bayramlarımız bizlere Yusuf Has Hacib'in, "Dünyada seçkin ve içten bağlı kimseler bulunmasa idi, insanlık kemale erişmezdi." cümlesini hatırlatıyor.

Milli Egemenliğin sembolü TBMM’nin 101 yıl önce zor şartlarda kurulduğunu ve hiçbir zaman kimsenin hiçbir gücün kapatamayacağı milli bir iradeyi hatırlatıyor!

23 Nisan bizlere Mustafa Kemal’i ve günümüzde Onun gibi düşünenlere daha fazla ihtiyaç olduğunu, onlara güven duymamızı ve değer vermemizi; çekingen, korkak ve ürkek davranmamızı, her şeyi cesaretle konuşabilen insanlar olmamız gerektiğini, hatırlatıyor.

23 Nisan Bizlere Mustafa Kemal'in;

"Bir devletin politikası, coğrafyasında saklıdır"

"Ahlakın olmadığı yerde kanunlar işe yaramaz"

"En büyük suç ümitsizliktir"

"Eğer dünya tek bir ülke olsaydı, başkenti İstanbul olurdu"

"Hafızasız baş, bekçisiz kaleye benzer" şeklindeki veciz sözlerini hatırlatıyor.

Öğretmenlik, aşktır, tutkudur, hizmet idealinden başka ihtirası olmayan bir meslektir. Bu yeteneği kendinde bulan her arkadaşımız toplumun öğretmenidir. Bizler var oldukça karamsarlık ve umutsuzluk yoktur.

Bir Alman Atasözü, zenginliğin hiçbir şey olduğunu, sağlık kaybının bir şey olduğunu, ama karakter kaybının her şey olduğunu göstermesi açısından, gelecek kuşaklarımıza iyi örnek olmamızı öneriyor.

Atatürk'ün: "Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe, yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez.” Şeklindeki sözleriyle mesajımı bağlamak istiyorum.

Şunu hiç unutmayalım ki; okumadan, çalışmadan, yorulm,adan ülkemizi, milletimizi çağdaş ülkelerin üzerine götüremeyiz.

Bu duygularla 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutlar, sevgi ve selamlarımla saygılar sunarım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.