Böyle bir yazıyı haber olarak vermeye; günlük akan haberler içerisinde geçip gittiğini görmeye içim elvermedi. Köşemde yazarsam nacizane daha kalıcı ve gözönünde olur diye düşündüm. Ve yazıyorum; 

BURSA ARENA internet gazetemizi bir proje olarak düşündüğüm günlerde, "akl-ı selim insandır, tecrübeli bir ağabeyimizdir" diye bir istişarede bulunmak üzere ziyaretine gitmiştim. Kafamdan geçenleri detaylarıyla anlattım. Çok hoşuna gitti ve "yaparsın sen.." Dedi.. O günlerdeki siyasi gelişmeler, bazı insan kaynağı ve teknik konulardan da bahsederek, ilave etti, "bunları halledersiniz nasıl olsa, ancak yerleşik sistemde ikbal ve maddi beklentilerle birilerinin adamı olmamaya çok dikkat et.. Bu yaştan sonra hepimizin itibar anlamda hata yapmamamız önemli.. Hiçbir zaman sponsorluk, reklam ve benzeri vaadlerle sani kullanmak isteyenlere fırsat verme, gücünün yettiği kadar, olduğu kadar bir çerçeve çiz, ben de elimden geldiğince destek olacağım, güven.."

Ayağa kalktık ve yürümeye başladık tabii ki; Merhum Ziya Güney Ağbey de dahil olmak üzere istişarede bulunduğumuz insanlardan bir olumsuz yaklaşım görmemiş, bilakis cesaret almıştık.  O, herşeyden önce babacan bir insandı; genelde sakindi, tecrübeli ve ne konuşursa dediğim gibi öncelikle "akl-ı selim" yaklaşırdı. Benim diyenden demokrat, inançlı, yenilikçi ve milliyetçi bir insandı. Her zaman hukuk devletini, güçler ayrılığını, demokratik rejimi ve vatanın bağımsızlığını savunurdu. Tüm bunların yanısıra, Bursa için eşsiz bir şehir planlama uzmanıydı.. Sürekli projeler üretti, bilgisini esirgemedi, sağlık sorunlarına rağmen sürekli yazdı ve toplumla paylaştı.. Her zaman övündüğümüz Nilüfer ilçemizde nereye baksanız, temel taşlarında O ve devre arkadaşlarının izlerini görürsünüz. Toprağı bol olsun, bugün Hakk'ın rahmetine uğurladık..

*****

Sabah 11.30'da Nilüfer Belediyesi Halkevi binası önünde belediye tarafından bir tören düzenlendi. Tabii bu son görevimiz için bizler de orada bulunduk. 

Saygı duruşuyla başlayan törende ailesi adına konuşan kızı Nilüfer Güney Şengezer, "Bizimle gurur duyardı, biz de onunla her zaman gurur duyduk, çok sevdik. Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Allah rahmet eylesin, katılan herkese teşekkür ederim" dedi.

Yine devamında Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eski bakanlardan Turhan Tayan, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Erdem Saker ve Bursa Milletvekili Erkan Aydın da birer duygulu konuşma yaptılar.

Tören ve cenaze namazı vesilesiyle merhumun eşi Semra Güney, kızları Nilüfer Güney Şengezer, Esin Güney Kocabaş ve Ayşen Güney başta olmak üzere, Bursa'nın tanınmış isimleri, siyasileri, belediye camiası, yakınları ve sevenleriyle yoğun bir katılım vardı.

Herkes üzgündü.  

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve mesai arkadaşları,  eski bakanlardan Turhan Tayan ve Ertuğrul Yalçınbayır, Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Erdem Saker, AKP Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın ile Dr. Yüksel Özkan, İYİ Parti İl Başkanı Dr Yahya Bahadır, Bursa İl Kurucu Başkanı Yüksel Yılmaz, Milletvekili adayı Sami Bilge, Nilüfer İlçe Başkanı Osman Uçar, İl Yönetim ve İstişare Kurulu Üyeleri, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Nilüfer İlçe Başkanı M. Turan Tansal,  Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu gibi tanıdık isimlerle, çok sayıda muhtarlar, iş dünyası,  basın ve sivil toplum örgütlerinden oldukça kalabalık bir iştirak vardı. 

***** 

Nilüfer İlçemiz'deki, dünya standartlarına entegre şekilde gerçekleşmiş çok sayıda modern proje ve eserlerde olduğu gibi, dostlarının gönüllerinde de güzel ve unutulmaz izler bırakmıştı Ziya Güney Ağbey..

Bugün ellerimizle toprağa verdik, dualarla Hakk'ın rahmetine uğurladık..

Ve son söz;

"Seni unutmayacağız Ziya Güney Başkanım; toprağın bol, yolun aydınlık ve mekanın Cennet olsun.."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.