Duydunuz mu? Yeni bir parti daha kuruluyormuş.

Adı: GELİŞİM ve DEMOKRASİ Partisi.

Bu parti faal 93. partiymiş. 2013'de siyasi partilerin sayısı 75 idi. Daha doğrusu google amca öyle gösteriyor. Geçen yedi yılda 18 tane daha parti kurulmuş demek ki.

On beş sene evvel internette parti kurduydum.

Adı: OYİSTEMEZLER PARTİSİ.

Beni ciddiye alan bazı arkadaşlar, "iyi ama neden oy istemiyorsun?.." diye durup durup sordular. Onlara "binde 2 oy almaktan daha iyidir, yiğitlik bende kalsın, diye oy istemiyorum" diyordum. Çok şükür çatlak olduğumu düşünen olmadı. En azından kimse yüzüme vurmadı. Biraz evvel aklıma geldi. İnternette taradım ama benim partiyle ilgili açıklamayı bulamadım. Ama neler buldum neler?

- Romanlar parti kuruyormuş. Logosu bile hazırmış.

- Zazalar parti kuruyormuş.

- Cem Uzan ve GENÇ PARTİ tekrar sahneye çıkıyormuş.

Geçenlerde Bursa'da bir caddede aynı binada üst üste iki partiye ait tabela gördüm. İsimlerini daha önce hiç duymamıştım doğrusu. İlk tepkim genel kültürümü küçümsemek oldu.

Parti isimleri de çok ilginç; Gelişim, demokrasi, gelecek, deva, iyi, ak, saadet, demokrat, doğru yol, doğru.. Siyasi partiler, deyim yerindeyse, müşteri çekmek için her türlü atraksiyona hazır. Hatırladığım kadarıyla iki yıl kadar önce, bir belediye başkanı kameralar önünde takım elbiseyle kaplıca havuzuna atlamıştı. Şöhrete ulaşmakla kalmadı, adını 'siyaset tarihimizin unutulmazları' arasına bile yazdırdı.

Akşam bir arkadaşım whatsapp'tan bir karikatür göndermiş. Hepsinin elinde birer çark olan üç kişi bir sandalın önünde duruyor. Sandaldakinin elinde de çark var. Ama kimsede kürek yok. Sandaldaki soruyor: "Hiçbirinizin aklına, yanına kürek almak gelmedi mi?.."

Tayyip Erdoğan parti kurma heveslileri sayesinde çok şanslı. Dümene geçmeye çalışan herkes, dolaylı olarak onun iktidarda kalması için çalışıyor. Ortalık ilk seçimde pazarlık gücü kazanmak için tezgah kurmaya çalışan müptezel dolu. Birçok partinin üst yönetimi daha önce birkaç parti gezmiş, başka başkanlara yağ yakmış, sonuç alamayınca saf değiştirmiş, pişkin politikacılarla dolu. İnsanların unutkan olduğunu sanıyorlar. Galiba ülkemizde politikanın en önemli ve en stratejik sorunu, sahanın müptezel kişiler tarafından işgal edilmiş olması. İğne atsak yere düşmüyor.

Hayret! Bu işin herhalde sonu gelmeyecek gibi görünüyor. Siyaset kurumu, (mevcut iktidarın ortaya koyduğu inanılmaz örneklerle) zengin olmanın, geleceği kurtarmanın kolay bir yolu olarak algılanır oldu. Partilerde yönetim kademelerine muhalefet eden ikinci bir halka var. Parti içi muhalefete muhalefet eden, üçüncü bir halka dahi var. Kısacası siyasi partilerimiz fikirden başka konularda gayet faal. Motor yağı reklamındaki şöförün dediği gibi: "Ağzı olan konuşuyor.." Sahada o kadar çok kuru gürültü var ki biri çok değerli bir fikir ortaya atsa, o değerli sesi duyamayacağız..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Derviş 4 yıl önce

Bu bir rezillik

Avatar
İrfan E. 4 yıl önce

Türkiye'nin hali. zaten ne beklenir bunlardan. Sayın yazar, kaleminize sağlık.