Facebook Kurucusu Mark Zuckeberg tarafından geçen aylarda açıklanan Metaverse olayı, ilk defa Simpsonlar denilen çizgi filmde yayınlandı. Bu kehanet filan değil, 'Gelecek Planları'ndan bir tanesidir. Bu planlar içerisinde ise hemen Suudi Arabistan devreye giriyor. Yahudi Kraliyet Ailesi İstanbul’un 5 misli büyüklüğünde Robotlar Şehri Neom’u kuruyor. Robot Sophia’ya Vatandaşlık verdiler. Kabe’yi kapatacak 30 yeni Rezidens da yaptırıyor. Suudi vatandaşlarına özgürlük vermeye başlayan, hatta Hıristiyan gelenekleri Cadılar Bayramı, Yılbaşı kutlamaları ve Gençlik Festivali düzenlediler. Suudların bu değişimi Dünyayı değiştirmek isteyen belirli ailelerin planlarıdır. Metaverse de bunlardan bir tanesidir. Hedefleri Din’e olan ihtiyacı ortadan kaldırmaktır.

İlluminatinin Hedefi İslam kitabımızda 6 yıl önce bu planları açıkladım. Yeni Planlarla İslam’a saldırıyorlar ve saldırmaya devam edecekler. Suudi Krallığı en sonunda Mekke’yi Metaverse’ye sokarak, Kabe’nin ziyaret edileceğini ileri sürüyor. Bu Kuran’a aykırıdır. Hiçbir anlamı yoktur. Allah Kur'an'da kullarının ömrü hayatında maddi imkanı varsa bir kere Hac yapabileceğini bildirmiş iken bu Metaverse’ye girerek, Hac yapılmayacağını gösterir. O zaman İnternetten biz her gün Kabe görüntülerine bakarak, Hac yapalım. böyle bir şey olur mu? Olmaz.. Suudlar İslam’ı kafalarına göre yorumlayarak, Müslümanları etkilemeye çalışıyorlar. Metaverse Olayı Yalan Dünya’dır.

Suudi Arabistan Kabe'yi ziyarete açıyor

Metaverse evreninde çılgınlık hız kesmeden devam ediyor. Bu kez de Suudi Arabistan, müslümanların sanal evrende ziyaret edebilmesi için Kabe'yi ziyarete açtı. Kullanıcılar, sanal gerçeklik sayesinde burada önemli hac mekanlarını ziyaret edebilecek.

Son ayların trendi metaverse, günden güne hayatın bir parçası olmaya devam ediyor. Meta, eski adıyla Facecbook'un piyasaya sürdüğü metaverse, fiziksel ortamda yaşanan pek çok hadisenin sanal ortamda da yapılmasına olanak tanıyor. Şu anda milyonlarca kullanıcı kazanan metaverse, Suudi Arabistan'da da gündeme geldi. Son olarak Hintli bir çift düğünlerini metaverse de yapacaklarını duyururken, Suudi Arabistan ise Kabe'nin metaverse'den ziyaret edilebileceğini duyurdu.

KABE, METAVERSE'DE ZİYARET EDİLEBİLECEK

Yakın zamanda metaverse evrenine katıldığını açıklayan Suudi Arabistan, önümüzdeki günlerde Kabe'nin Müslümanların ziyaretine açılağı belirtti. Kabe için açılan bu metaverse projesinde, Hacer-ül Esved taşı da ziyaret edilebilecek.

Aralık ayında Kabe'nin baş imamlarından Sudeysi, yeni proje 'Sanal Hacerülesved'i tanıttı. Hacer-ül Esved, yaygın inanışa göre Kabe'nin inşası sırasında Hz İbrahim tarafından, tavafın başlayacağı yeri belirlemek içini inşa edildi. Yüksekliği 1.5 metre olan Hacer-ül Esved, Arapça'da siyah taş anlamına gelmektedir. Kabe'yi tavaf eden ziyaretçiler, her dönüşte bu taşı selamlıyor, el sürüyor ve öpüyor. Ancak aynı durum metaverse'de ne yazık ki olamayacak. Ziyaretçiler, sanal ortamda bu taşa temas edemeyecek. Lakin daha çok müslümanın bu taşı görmesi mümkün olacak. Mekke Uli Camii İmamı Sudeysi, sanal gerçeklikle birlikte kutsal taşın çok sayıda kişiye ulaşabileceğini belirtti. Ancak yeni sanal projenin ne zaman kullanıma sunulacağı henüz bilinmiyor. Detayları, ilerleyen dönemde ortaya çıkacaktır.

Simpsonlar’da Sanal Yemek

Simpsonlar çizgi yapımında, Homer ve Marge'ın sanal gerçeklik gözlükleri ve besleme tüplerinin yardımıyla bir miktar "sanal şekerleme" ile kendilerini şımarttıkları 2030 yılına, yani geleceğe seyahat etmeyi başarmışlardı. Cornell Üniversitesi'ndeki gıda bilimcileri, rahatlatıcı bir sanal gerçeklik ortamında tüketilen peynirin daha lezzetli olduğunu keşfetti. Royal Caribbean ise, misafirlerine yolculuklarında Sanal Gerçeklik yemek deneyimi yaşatmak için teknoloji geliştirmeye çalışıyor.

Sonuç olarak Metaverse Yalan Dünya’yı temsil eden bir olaydır. Hedefi de Dinleri etkilemek ve inanan insanların inançlarını azaltmaktır.. Bunun devamı nereye gider dersiniz?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.