Bugün Yüksek Seçim Kurulu'nun 24 Haziran'da gerçekleştirilecek seçimlere girme hakkını elde eden adayların son durumlarını açıklamasını bekliyordum ki nihayet açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meral Akşener, Muharrem İnce, Selahattin Demirtaş, Temel Karamollaoğlu ve Doğu Perinçek'in adaylıkları kesinleşti.   

İyi Parti lideri Meral Akşener, SP lideri Temel Karamollaoğlu ve son günkü deparıyla Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de 100 bin imza toplamak suretiyle adaylığa ulaştılar. 

Özellikle Meral Akşener olmak üzere her üç lidere de sevindik doğrusu.. Demokrasinin işlerliği yönünden her biri de gerçekten günlerce mücadele verdiler. Her üçünü de alkışlıyorum.. Mücadele ve Demokrasi sözcükleri birbirine yakışıyorlar..

Bu liderlerin YSK'nın kesinleşen sonuçlarıyla topladıkları imza adetlerine baktığımızda şöyle bir tablo çıkıyor karşımıza;

Meral Akşener              : 255.582
Temel Karamollaoğlu : 167.967
Doğu Perinçek             : 118.575
Vecdet Öz                    :      3.030

Toplam.................... : 545.154

Her üç lider ve bir bağımsız adayın toplam imzaları olan 545.154 adete göre de payları;  

Meral Akşener            :   % 46.9
Temel Karamollaoğlu:   % 30,8
Doğu Perinçek           :    % 21,8
Vecdet Öz                   :    %   0,5

Toplam....................:     100,0

Evet, her 3 lider de bu yarışı kazandılar ancak, gerçekten kazanan "demokrasi" oldu.

Şimdi bakalım kimler kimlerin karşısına hangi engelleri çıkartacaklar. Şöyle bir bakıyorum şeytanlar bir değil ki ve cirit atıyorlar Başkentin caddelerinde..  

Böyle söylüyorum çünkü artık iktidarın ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kıvrılacak köşesi falan kalmadı.. Zira Cumhurbaşkanlığı seçimlerine giden yol artık her 5 parti adayına da açık ve yerler artık kaygan da görünmüyor.

Şimdi bazı çevreler özellikle bir ses mırıldanmaya başladılar ki; bunlar da hiç iç açıcı değil..

Yok savaş çıkacakmış ve bu bahane edilerek OHAL nedeniyle bir kararname ve seçimler ertelenecekmiş, yok Meral Akşener'e suikast yapılacakmış.. Falan filan..

Doğrusu hiç birisine inanmıyorum.. Yol da açık artık havalarda sisli - puslu değil.. Meral Akşener Hanımın bir cengaver gibi gözü pek ve cesur yürekli olduğunu da biliyorum.. Böyle üfürmelere "eyvallah" etmez vesselam..

Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar burnundan kıl aldırmaz ve sürekli hep "BEN" derken, ilk defa seçenekli bir söylemde bulundu; "Millet ne zaman 'tamam' derse o zaman çekiliriz"

Buna şaşırmamak mümkün değil.. Ancak sanırım o da artık zirvede daha fazla kalmanın mümkün olamayacağını, artık ağır ağır Milletin kendisine "Tamam" diyebileceğini düşünmeye başladı..

Hep söylemişimdir;

"Zirve, insanoğlunun bulunduğu en riskli yerdir, zira hangi yöne adım atsa, ayakları yere doğru yönelecektir"

İşte tam bu zirvedeki riskin ortasında Cumhurbaşkanı..

Ayağını nereye atsa aşağıya doğru yönelecek..

Zirvenin yukarısına niyetlenip de göğe yükselecek değil ya..

İllaki aşağıya, illaki aşağıya..

Yeter ki Milletin kendisine "Tamam"  dediğinde, demokrasinin gereklerine uysun ve nezaket göstersin..

Bir zahmet...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
A. Aşkın 6 yıl önce

Gidecekler efendim gidecekler.. dediğiniz gibi adımını nereye atsa yere doğru gidecek, fizik kanunu gibi.

Avatar
Nimet Sali 6 yıl önce

TAMAMM

Avatar
Rıza Köstekli 6 yıl önce

tamam

Avatar
İlknur Z. 6 yıl önce

Gidişi olsun da dönüşü olmasın inşAllah.