Yurt genelinde seçimle ilgili dakika dakika gelişmeler

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başına gitti. Kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmen, yaklaşık 208 bin sandıkta oy kullandı. YSK'nın verdiği kararla;  bu yıl doğu illerinde oy verme işlemi 07.00 ile 16.00 arasında geçekleşti. Batı illerinde ise 08.00 itibariyle başlayan oy verme süreci 17.00 itibariyle sona erdi. 

Seçimlerde, 81 il, 973 ilçe, 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtar belirlenecek, il genel meclisi üyeliği, belediye meclis üyeliği seçimleri de yapıldı. 

İşte dakika dakika gelişmeler..

20.03 Mansur Yavaş'tan ilk mesaj: 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Ankara adayı Mansur Yavaş, "Büyükşehir tamam, ilçe sonuçlarını bekliyoruz. Sandık görevlilerimiz hariç tüm hemşehrilerimi saat 22.00’de Ankara Büyükşehir Belediyesi merkez binası bahçesine davet ediyorum. " dedi.

19.52 İmamoğlu'ndan ilk mesaj: Şu anda gördüğümüz fotoğraf bizi memnun etmekte

İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'le kameralar karşısına geçerek ilk açıklamayı yaptı. İmamoğlu, "Elde veriler doğrultusunda vatandaşımızın teveccühü ve bize olan inancı karşılığını göstermiş durumda. Şu anda verileri takip ediyoruz" dedi.

19.51 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın oy kullandığı sandıktan Mansur Yavaş 1'inci çıktı. Yavaş’a oy kullandığı 4101 numaralı sandıktan 236 oy, rakibi Turgut Altınok’a 28 oy çıktı.

19.50 SOL Parti, Saratlı ve Hozat’ta kazandığını duyurdu.

19.42 Erzurum’da MHP’li bir grup Büyük Birlik Partisi adayına saldırdı: 4 yaralı 

19.30 Sandık sonuçlarının ekrana yansımasının ardından Ankara Büyükşehir Belediye yemekhanesinde alkışlar yükseldi. 

19.17 YAYIN YASAĞI KALKTI

YSK Başkanı Ahmet Yener yayın yasağının kalktığını duyurdu. 

19.13 T24 CHP İl Başkanlığı'nda

Ekrem İmamoğlu'nun sonuçları takip ettiği odadan alkış sesleri geliyor 

19.10 AA'dan açıklama: Sandıkların yüzde 6,69'u açıldı 

18.59 Oy sayımının başlamasının ardından abonelerine henüz bir veri geçmeyen Anadolu Ajansı (AA), veri paylaşmak için 'anlamlı veri' beklendiğini açıkladı. Halk TV'ye yapılan açıklamada, "Anlamlı bir veri oluşmasını bekliyoruz. Açılan sandık sayısı henüz çok az. Uzun sürmeyecektir. Anlamlı veriye ulaştığımız zaman açıklama yapılacaktır" denildi.

18.50 Mansur Yavaş belediye binasında

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde önünde bekleyiş başladı. Mansur Yavaş, seçimi belediye merkez binasında takip edecek. | Video: Ege Vural Hükümdar

18.49 Ekrem İmamoğlu'nun siyasi danışmanlığını yapan Necati Özkan, X hesabından, "Tsunami :)" paylaşımı yaptı. 

18.35 İmamoğlu'na seçim ofisinde coşkulu karşılama

18.38 DEM Parti İBB Başkan Beştaş: Genel merkezimizin çağrıları dışında hiçbir bilgiye itibar etmeyelim, sandıkları terk etmeyelim

DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı Meral Danış Beştaş, seçmelerini sandıklara sahip çıkmaya çağırdı. Beştaş, "Oy sayımını izleyerek; ıslak imzalı tutanakları teslim almadan sandıkları terk etmeyelim. Genel merkezimizin çağrıları dışında hiçbir bilgiye itibar etmeyelim. Oy sayımı ve sonuçlarla ilgili tespit ettiğiniz usulsüzlükler hakkında itiraz ederek, itirazımızı tutanak altına alalım" dedi.

18.26 İletişim Başkanlığı'ndan 'seyyar seçmen' iddiasına yalanlama

Altun seçim güvenliğine ilişkin şu açıklamayı yaptı: 

"Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak içeriden ve dışarıdan yürütülen; seçim süreci öncesinde vatandaşlarımızın kararlarını etkilemeyi, seçim güvenliğine gölge düşürmeyi hatta kamuoyunu yanlış yönlendirerek oyların geçersiz sayılmasını hedefleyen dezenformasyon kampanyalarını bertaraf etmek için etkin bir çalışma yürütüyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da dezenformasyonla mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. 31 Mart seçimleri için de gerekli bütün hazırlıklarımızı yapmış bulunuyoruz. Katılım oranlarıyla adeta bir demokrasi şöleni olan seçimlerimizin işleyişine ve güvenirliğine gölge düşürülmemesi için gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Unutmayalım ki seçimlerde millet iradesinin tecellisi ancak sıhhatli enformasyon faaliyetliyle mümkündür. Bu sıhhatli iklimi bozacak her teşebbüs anında tespit edilecek ve hakikat tüm yönleriyle milletimizin dikkatine sunulacaktır."

18.17 Tülay Hatimoğulları: Sandıkları, oylarımızı korumaya devam edelim

Tülay Hatimoğulları, X hesabından şu mesajı paylaştı:

"Sandıkları, oylarımızı korumaya devam edelim! Manipülasyonla sanki tüm sandıkların sayım dökümü bitmiş, seçim nihayete ermiş gibi yalan söylemlerle sandık görevlilerini sandıklardan uzaklaştırmaya, evlerine göndermeye dönük hileler yapabilirler. Bu tür hilelere karşı uyanık olacağız. Partimizin yetkilileri bitti demeden asla sandıkları terk etmeyin. Sandıkları ve oylarımızı koruyalım, ıslak imzalı tutanaklara ve oy torbalarına sahip çıkalım."

18.11 Murat Kurum, AKP İstanbul İl Başkanlığı’nda

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, seçim sonuçlarını takip etmek için il binasına giriş yaptı.

17.34 Siirt'te muhtarlık seçimi nedeniyle silahlı kavga çıktı: 1 ölü, 4 yaralı

Siirt'in Konacık köyünde iki grup arasında muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan kavgada, 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

17.32 Ekrem İmamoğlu, seçim sonuçlarını takip etmek üzere CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda

T24'e bilgi veren kaynaklara göre İmamoğlu, oyunu Beylikdüzü'nde kullandıktan sonra seçim sonuçlarını takip etmek üzere yaklaşık 1 saat önce Sarıyer'deki CHP İstanbul İl Başkanlığı'na geçti.

İmamoğlu ve kurmaylarının ilerleyen saatlerde seçim sonuçları hakkında açıklamalarda bulunması bekleniyor.

17.15 Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbullulara çağrı: Asla rehavete kapılmadan tüm oylarımıza sahip çıkacağız

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. İmamoğlu, ''Kıymetli İstanbullular; Sandıklar 17.00 itibariyle kapandı. İstanbul’da şu ana kadar olumsuz bir durum yaşanmadı. Şimdi, sayım işleminin görevliler ve vatandaşlar tarafından titizlikle takip edilmesi süreci başladı. Tüm vatandaşlarımızı süreci dikkatle takibe davet ediyorum. Asla rehavete kapılmadan tüm oylarımıza sahip çıkacağız'' ifadelerini kullandı.

17.00 Murat Kurum: Her türlü manipülasyona karşı dikkatli olalım

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Kurum, ''Artık sandıklar kapandı, İstanbullular demokratik sorumluluklarını yerine getirdi. Sandık başına giderek, İstanbul’umuza sahip çıkan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şimdi hep birlikte SANDIKLARA SAHİP ÇIKMA ZAMANI. Sandık namustur, her oy bir emanettir. Oy sayımı sürecinde ortaya çıkabilecek her türlü manipülasyona karşı dikkatli olalım. Oylar sayılıp tutanaklar imzalandıktan sonra da süreç bitmeyecek. Son ana kadar kadar ne olursa olsun sandıkları terk etmeyeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

17.00 Ayşegül Doğan'dan taşıma seçmen tepkisi 

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, oy kullanma işlemleri sırasında özellikle bölge illerinde yaşanan ihlal iddialarına dikkat çekerek, "Tekrar ediyoruz; suç işliyorsunuz, suç işlemeye devam etmeyin. Yapmış olduğumuz hazırlıklar sayesinde her ihlali tek tek tespit ediyoruz. Her ihlalle ilgili hukuki süreç başlatacağız. Özellikle mükerrer oy kullananlar. Halkın iradesinin sandığa yansımasını engelleyen kamu görevlilerine buradan bir kez daha sesleniyoruz; işlediğiniz suçları tespit ediyoruz” dedi.

16.07 - YSK Başkanı Ahmet Yener'den yayın yasağı açıklaması

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, saat 16.00 itibarıyla 32 ilde oy verme işlemlerinin tamamlandığını ve sayıma geçildiğini açıkladı. Diğer illerde oy verme işlemleri saat 17.00'de sona erecek. Yener, saat 17.00'de yapılacak olan ikinci açıklamada seçim yasakları ve yayın yasağının kaldırılacağı saate ilişkin kararı duyuracaklarını belirtti. Seçim sonuçları hakkında yayın yasağı kalkmadan bilgi paylaşılmaması konusunda uyarıda bulundu.

16.05 Hazine Bakanı Şimşek oyunu kullandı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde kullandı. Şimşek, yaptığı açıklamada, "Milletimiz ve ülkemiz için hayırlı olur inşallah." diye konuştu.

16.00 - Mahalli İdareler Genel Seçimleri için 32 ilde saat 07.00'de başlayan oy verme işlemi 16.00 itibarıyla sona erdi.

15.55 Sağlık Bakanı Koca, oyunu kullandı: Seçen, seçilenden üstündür

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Üsküdar'da oyunu kullandı. Oy verdikten sonra açıklama yapan Koca, "Oy kullanmak şehirlerimiz için bir sorumluluğumuz. Yönetimde özellikle halkın iradesi esastır. Demokraside seçen, seçilenden üstündür." ifadelerini kullandı.

15.50 Murat Kurum'dan İstanbullu seçmenlere çağrı: Bir oyla ne değişir demeyin

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, sosyal medya hesabından İstanbullu seçmenlere çağrıda bulundu. "Sizlerden ricam; 'Bir oyla ne değişir?' demeyin" diyen Kurum, "Mutlaka oyunuzu kullanın. Vereceğiniz oylar sizin ve sevdiklerinizin geleceği demektir." ifadesini kullandı.

15.27 Kılıçdaroğlu, Ankara'da oyunu kullandı: Partimize gerekli desteği verdik

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy kullanacağı Çukurambar Mahallesi'ndeki Arjantin İlkokulu'na eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile geldi. Oy kullandıktan sonra açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Oyumuzu kullandık, partimize gerekli desteği verdik. Böylesine güzel bir günde oy kullanmak da güzel bir şey. Hepinize teşekkür ediyorum." dedi.

15.16 DEM Parti Ağrı Adayı Hazal Aras ve Sırrı Sakık'tan "taşımalı seçmen" isyanı: Bu seçim meşru mu?

DEM Parti Ağrım Milletvekili Sırrı Sakık ve DEM Parti Ağrı Belediye Başkan Adayı Hazal Aras, Ağrı'da asker ve polislerin taşımalı seçmen olarak oy kullandırıldığını iddia ederek isyan etti. Aras, "Binlerce asker şu an burada oy kullanıyor. Bu vicdan mı bu adalet mi, bu seçim meşru bir seçim mi? Bakın şu askerlere hiçbiri Ağrılı değil" ifadelerini kullanırken Sakık ise oy kullananlara seslenerek, "Allah'ınız varsa, sizin eğer bu Ramazan ayında bir damla kadar inancınız varsa gidin .Ya da size 'şuna oy verin' diyenlere karşı, karşı partiye oy vereceksiniz" dedi.

14.59 Ekrem İmamoğlu: Sandığa gitmeye, gitmeyenleri ikna etmeye davet ediyorum

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. 

İmamoğlu'nun paylaşımı şu şekilde:

''Değerli İstanbullular; Sandıklar 17.00’de kapanacak, tüm vatandaşlarımızı sandığa gitmeye, gitmeyenleri ikna etmeye, sonrasında da oy sayım sürecini sükunet ve dikkatle takip etmeye davet ediyorum. Birlikte güzel bir demokrasi şölenine imza atalım.''

14.29 Adalet Bakanı Tunç: Seçim güvenliğiyle ilgili herhangi bir endişe Türkiye'de yoktur

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, oyunu  Amasra ilçesindeki Kaleşah İlkokulu'nda kullandı. Oy verme işleminin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tunç, Türkiye'de seçimlerin her zaman şeffaf  olduğunu ve dünyaya örnek gösterilecek nitelikte olduğunu savundu. Tunç, "Seçimin şeffaflığı ve seçim güvenliğiyle ilgili hiçbir endişe Türkiye'de yoktur. Yargı gözetim ve denetiminde yapılmaktadır."  dedi.

13.40 - Şırnak merkezde toplu oy kullandırılıyor iddiası

Şırnak merkezde, taşımalı asker ve polislerin toplu bir şekilde oy kullandırılmak üzere bir okula getirildiği iddia edildi.

13.35 Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Üsküdar'da oyunu kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Üsküdar Saffet Çelebi Ortaokulu'da oyunu kullandı.

Erdoğan oy kullanma işlemi sonrası yaptığı ilk açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Yerel yönetimler seçimini icra ediyoruz. Gerçekten arka arkaya bu kadar kısa sürede iki seçim milletimizi yordu. Sizleri de yordu. Çok yoğun bir kampanya geçirdik. Bugün bu seçimleri icra etmek suretiyle yerel seçimlerde hayırlı bir netice çıkar diye düşünüyorum. Bu seçimler yeni bir dönemin başlangıcına vesile olacak. Bir yandan milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı bir yanda yerel seçimler bunların yeni yüzyılın başlangıcına vesile olmasını diliyorum. Tüm sandık kurulu mensubu arkadaşlara çok teşekkür ediyorum"

13.33 Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce oyunu kullandı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, eşi Ülkü İnce ile birlikte 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi için oyunu kullanmak üzere Çankaya Yaşamkent Mahallesi'ndeki Şener Çakmak Anadolu Lisesi'ne geldi.

Vatandaşlarla oy vermek için sırada bekleyen İnce, oyunu 4683 no'lu sandıkta kullandı. İnce, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Seçim demokrasilerin düğünüdür. Bugün düğün günü. Memleketimize hayırlı uğurlu olsun. Fakat bu düğün meşru ama adil değil" ifadesini kullandı.

13.04 Oyunu kullanan Devlet Bahçeli'nin yüzündeki morluklar dikkat çekti

MHP Lideri Devlet Bahçeli Anıttepe Ortaokulu'nda oyunu kullandı. Günler sonra kameraların karşısına geçen Bahçeli'nin yüzündeki morluklar dikkat çekti. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul mitinginde de görünmeyen Bahçeli'nin mitinge neden katılmadığı merak ediliyordu.

12.54 İYİ Parti'nin İstanbul Adayı Buğra Kavuncu oyunu kullandı

İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu, Eyüpsultan Göktürk Mahallesi’ndeki Turgut Özal Ortaokulu’nda oyunu kullandı. Oy verme işlemi sonrası açıklamalarda bulunan Kavuncu, “İstanbul’umuz için sonuç ne olursa olsun milletin verdiği karar olacak. Hayırlı uğurlu olsun diyorum şimdiden” dedi.

12.00 Cumhur İttifakı ABB Adayı Turgut Altınok oyunu kullandı

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, oyunu Kocatepe İlkokulu'nda kullandı. Altınok, "Demokrasi herkesin kendi hür iradesinin tecellisidir. Vatandaşımızın iradesine sahip çıkıp, saygı duyacağız. Ankara ülkemizin Başkenti, vitrini ve vizyonu. Türkiye Cumhuriyeti'nin varoluş destanının yazıldığı yerdeyiz şuan. Seçimler ülkemize, Ankaramıza hayırlı olsun. Kazanan şehirlerimiz olsun" dedi. 

11.57 Ekrem İmamoğlu: Ailecek oyumuzu kullanmaya gidiyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından bir video paylaştı. İmamoğlu, paylaşımında "Ailecek oyumuzu kullanmaya gidiyoruz. Bütün vatandaşlarımızı da oy kullanmaya davet ediyorum. Seçimlerin ülkemize, şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

11.48 İstanbul'da oy kullanan Murat Kurum'dan açıklama

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Kağıthane ilçesi Hamidiye Mahallesi Kağıthane İmece İlkokulu'nda sandığa gitti. 1166 No'lu sandıkta oyunu kullanan Kurum, gazetecilere yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Değerli arkadaşlar, öncelikle burada hepinizi saygıyla selamlıyorum. 3 aydır projelerimizi, hayallerimizi paylaştık. Vatandaşlarımızın misafiri olduk, semtlerine gittik. Tüm hemşerilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Oyumuzu kullandık, oğlum ilk oyunu kullandı. Oyumuzun ülkemize, İstanbul'a milletimize hayırlı olmasını biliyorum. Bugün İstanbul'un geleceği adına çok önemli bir karar vereceğiz.

11.36 Diyarbakır'ın Sur ilçesinde oy verme işlemi sırasında silahlı kavga: 1 ölü, 11 yaralı

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinin kırsal Ağaçlıdere Mahallesi'nde iki grup arasında muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı.

11.33 İYİ Parti Lideri Akşener oyunu kullandı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ilk kez Ankara'da oy kullandı. Türkiye Emlak Bankası Ortaokulu'nda oyunu kullanan Akşener, "Partimin her bireyinin iftiralara uğradığı zorlu bir süreçten geçtik. Miting yerine esnaf gezerek çalışmamızı yaptık.  Ankara'da seçim çok ilginç geçecek. Her şey iyi olacak." ifadelerini kullandı.

11.05 DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları oyunu kullandı

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatımoğulları Oruç, oyunu memleketi Adana Çukurova'da kullandı. Vatandaşlara oy verme çağrısında bulunan Hatimoğulları "sandıklara sahip çıkalım" dedi.

10.39 - CHP Lideri Özgür Özel oyunu kullandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, oyunu Manisa merkez Yunusemre ilçesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu'nda ailesi ile birlikte oy kullandı. Özel, vatandaşların kendisine öncelik verme talebini de reddetti. 

10.35 - Diyarbakır Kulp'ta toplu oy için gelen asker ve polislere tepki gösterildi

31 Mart yerel seçimleri için oy verme işlemleri devam ederken, kurulan sandıklardan Diyarbakır'dan da usulsüzlük ve taşıma seçmen iddiaları gelmeye devam ediyor. Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde 4 okulda polis ve askerler toplu bir şekilde oy kullanmaya başladı. Oy kullanmak için sandık başına gelen seçmenlerin, bu duruma tepki gösterdiği görüntülendi.

10.31 - Halfeti'de 'toplu oy' gerginliği; 3 kişi darp edildi, oy verme işlemi durdu

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde toplu oy kullanmak isteyen kişiler ile sandık müşahitleri arasında çıkan arbedede 3 kişi darbedildi. Olay ile ilgili tutanak tutulurken, söz konusu sandıkta oy verme işlemi durduruldu. İddiaya göre; bir grup, müşahitleri dışarı çıkararak toplu oy kullanmak istedi. Buna itiraz eden 1 avukat ile Yeniden Refah Partisi'nden 2 sandık müşahidi, arbede sırasında darbedildi. Olay ile ilgili tutanak tutulurken, itirazlar sonrası sandıkta oy verme işlemi durduruldu. Olayı duyan DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan da okula geldi. Öcalan kalabalık tarafından uzaklaştırılırken, jandarma okul ve çevresinde önlem aldı.

09.46 - YSK Başkanı Ahmet Yener'den açıklama

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Yener, oyunu kullandıktan sonra açıklamalarda bulundu. 

"Tüm il, ilçe seçim kurullarından son durumlarına ilişkin bilgileri aldık. Şu anda sorunsuz olarak oy verme işlemleri devam ediyor. İnşallah gün sonunda da sorunsuz bir şekilde oy verme işlemleri tamamlanıp sayım işlemlerine geçeriz. Şu anda ben de oy kullanmaya gidiyorum."

09.12 - Bakan Yumaklı, oyunu kullandı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ankara Çankaya Şehit Feramil Ferhat Kaya Anadolu Lisesi'nde oyunu kullandı:

"Bütün vatandaşlarımızın huzur içerisinde bir seçim süreci geçireceğine inanıyorum. İnşallah yine yüksek bir katılım oranıyla milletimiz iradesini sandığa yansıtacaktır."

08.30 - Oy pusulaları yoğunluğa neden oldu

Seçmenler, yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanlığı, il genel meclisi üyeliği, belediye başkanlığı ve belediye meclisi üyeliği için oy kullanıyor. Seçimde dört farklı oy pusulasının kullanılması, oy verme işlemlerinin yapıldığı sınıfların kapısında uzun kuyrukların oluşmasına sebep oldu.

08.00 - Yurt genelinde oy verme işlemi başladı

Doğu illerinin ardından batı illerinde de oy verme süreci başladı

07.00 - Doğu illerinde oy verme işlemi başladı

YSK'nın verdiği kararla;  bu yıl doğu illerinde oy verme işlemi 07.00 ile 16.00 arasında gerçekleşecek. Buna göre; Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te oy verme işlemi başladı.

Sandık yemini ederek göreve başladılar

Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde sandık başında bulunacak görevliler, sandık yemini ederek göreve başladı. Sandık başındaki görevlilerin yemini ise şöyle:

"Hiçbir tesir altında kalmaksızın, hiç kimseden korkmadan, seçim sonuçlarının tam ve doğru olarak belirlenmesi için, görevimi kanuna göre, dosdoğru yapacağıma namusum, vicdanım ve bütün mukaddesatım üzerine ant içerim."

 06.38 - İstanbul'da oy pusulaları güvenlik önlemleri altında okullara getirildi

İstanbul'da, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy kullanmaya saatler kala oy pusulaları güvenlik önlemleri altında okullara getirildi.

İstanbul'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy kullanma işlemi başlamadan önce görevliler, oy pusulalarını seçim kurullarından sabahın erken saatlerinde aldı. Oy pusulaları güvenlik önlemleri altında okullara getirilmeye başlandı.

T24

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.