Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati oldu

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın yerine Nureddin Nebati getirildi. Resmi Gazete’de yayımlanan karar gereği ekonominin yeni bakanı Nureddin Nebati olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de bugün yayımlanan karar gereği, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan görevden alındı. Görevden affını isteyen Lütfi Elvan’ın yerine Nureddin Nebati, Hazine ve Maliye Bakanı olarak atandı.

Resim

NUREDDİN NEBATİ KİMDİR?

Nureddin Nebati kimdir? AK Parti eski milletvekili Nureddin Nebati'nin yeni  görevi nedir?

1964 doğumlu Nureddin Nebati, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu. Yüksek lisansını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde Uluslararası İlişkiler alanında yapan Nebati, Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında Doktora ünvanını aldı.

Akaryakıt işletmeciliği yapan ve tekstil işiyle uğraşan Nebati, AK Parti 4. Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçilen Nureddin Nebati , MYK Üyesi olarak 2014-2015 yılları AK Parti Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 24. Dönemde İstanbul, 25. Dönemde Şanlıurfa Milletvekili seçildi. Orta düzeyde İngilizce, az düzeyde Arapça bilen Nebati, evli ve 4 çocuk babası.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.