Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 37. turda Yargıtay Başkanı seçildi

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez, 193 oy alarak 4 yıllığına Yargıtay Başkanlığı görevine seçildi.

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez, 193 oy alarak 4 yıllığına Yargıtay Başkanlığı görevine seçildi. Mehmet Akarca'nın görev süresinin dolması üzerine yapılan seçimde, 25 Mart Pazartesi günü gerçekleştirilen 37. tur oylamada Kerkez, 324 katılımcının oylarından çoğunluğu alarak başkan seçildi. Akarca ise 103 oy aldı. Seçime 324 üye katılırken, 8 oy boş çıkarken, 20 oy geçersiz sayıldı.

Bu sonuçla Kerkez, üye tamsayısının salt çoğunluğunu sağlayarak 4 yıllığına Yargıtay Başkanlığı görevine seçildi.

ÖMER KERKEZ KİMDİR?
Ömer Kerkez, 1966'da Antakya'da doğdu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1988'de mezun oldu.

Hatay hakim/savcı adayı olarak mesleğe başlayan Kerkez, sırasıyla Elbistan, Kozluk, Erzin Cumhuriyet savcılığı, Adalet Bakanlığında tetkik hakimliği, Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı, Genel Müdürlük ve Hakimler ve Savcılar Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

Kerkez, 5 Temmuz 2017'de Yargıtay üyeliğine, 14 Şubat 2023'te ise Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanlığına seçilmişti. (Turktime)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.