Usta Şair Sezai Karakoç 88 yaşında hayatını kaybetti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türk şiirinin yaşayan efsanelerinden Sezai Karakoç, 88 yaşında hayatını kaybetti.

Sadece edebiyat değil siyaset dünyasını da yasa boğan acı haberi Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın sosyal medya hesabından verdi. Kalın, "Diriliş şairi Üstad Sezai Karakoç rahmet-i Rahman’a kavuştu" mesajı paylaştı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden (Mülkiye) sınıf arkadaşı olan Cemal Süreya, '99 Yüz' adlı deneme kitabında Sezai Karakoç'u şöyle tanımlamıştı: "Öyle bir Müslüman ki Marx da bilir, Nietzsche de bilir, Rimbaud da bilir. Salvador Dali de sever. Nâzım da okur."

Haberi ilk veren Hürriyet Gazetesi'nin paylaşımına göre, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın sosyal medya hesabından, 'Diriliş şairi Üstad Sezai Karakoç rahmet-i Rahman’a kavuştu. Örnek bir hayat, sağlam bir fikir örgüsü ve büyük bir edebî miras bıraktı geride. Mevla mekanını cennet, makamını âli, ruhunu şâd eylesin.' açıklamasında bulundu.

KALIN: SEZAİ KARAKOÇ BÜYÜK BİR ŞAİRDİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, CNNTürk'te Sezai Karakoç'la ilgili olarak 'Büyük bir şairdi' diyerek, şu ifadeleri kullandı: Öncelikle Allah gani gani rahmet eylesin. Türk şiiri adına, edebiyatı adına çok büyük bir kayıp. 88 yıllık ömrüne önemli dönemleri sığdırmıştır. O hep şiirinin arkasında büyük bir fikrin, fikrinin arkasında da sanatın olduğuna inanmış biridir. Türkçeyi lirik bir şekilde kullanan büyük bir şairdi. Örnek bir insandı. Bize de nasip oldu. Geçen ay İstanbul Üniversitesi fahri doktora içap etmişti. Kendisini orada görme şansım oldu. Ofisinde sohbet etme imkanım oldu. Eserleri okunmaya devam edecek. Böyle güçlü bir pınar kurumaz. Akmaya devam eder. Yeni filizleri, fidanları üretmeye devam eder.
 

Son dakika: Usta Şair Sezai Karakoç hayatını kaybetti

BEHRAMOĞLU: İSLAMCI, MİSTİK DÜŞÜNCEYİ MODERN ŞİİR AKIMIYLA YANSITTI

Ataol Behramoğlu 'Büyük Türk Şiiri Antoloji' kitabında Sezai Karakoç için şu değerlendirmeye yer vermişti: "İslamcı, mistik düşünceyi modern şiir akımı ögeleriyle yansıtan, bu özelliğiyle İkinci Yeni şiiri içinde ve günümüz şiirinde özgün yeri olan Sezai Karakoç'un yer yer Dağlarca şiir damarıyla yakınlıklar taşıyan şiiri, kendi kuşağından Cemal Süreya, Ülkü Tamer şiirleriyle de yakından ilintilidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.