Ümit Dikbayır istifa etmezse Akşener ihraç sürecini başlatacak

Disiplin Kurulu'na dilekçe veren Dikbayır, kendisi hakkındaki iddialar ile Akşener'in aile bireyleri, özel kalem müdürü ve eşinin banka hesaplarının inceletilmesini istemişti.

Genel Başkan Meral Akşener’in hesaplarını incelettiği iddiasıyla gündeme gelen İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın istifasının beklendiği, istifa etmemesi halinde ise Akşener tarafından bu hafta içinde ihraç sürecinin başlatılacağı öğrenildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis grubunda yaptığı konuşmada, “Kazık atan herkesi sileceğim” ifadesini kullanmış ve bu sözlerle İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz ile Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ı hedef aldığı iddiaları gündeme gelmişti. Akşener’in hesaplarını incelettiği iddia edilen Dikbayır, Genel Başkan'ın bu sözlerinin ardından Disiplin Kurulu’na dilekçe vererek, iddiaların araştırılmasını istemişti. Dikbayır, dilekçesinde, kendisi hakkındaki iddialar ile birlikte Meral Akşener'in aile bireyleri, özel kalem müdürü ve eşinin banka hesaplarının inceletilmesi talebinde bulunmuştu.

Dikbayır istifayı düşünmüyor; Beker'in de AKP'ye geçmesi bekleniyor

İYİParti kulislerinde bu gelişmelerin ardından istifa edebileceği iddiaları gündeme gelse de Dikbayır’ın istifa etmeyi düşünmediği öğrenildi. Buna karşın Akşener’in ise Dikbayır’ın istifa etmesini beklediği de iddia ediliyor. T24'ün edindiği bilgiye göre, Dikbayır’ın bu hafta içinde partiden istifa etmemesi halinde Akşener, Dikbayır’ın disiplin kuruluna sevk edilmesini isteyecek ve Dikbayır hakkında ihraç sürecini başlatacak. Öte yandan İYİ Parti’den istifa eden Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun AKP’ye geçmesinin ardından istifa eden İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker’in de AKP’ye geçmesi bekleniyor. (T24)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan Şahin 6 ay önce

Ümit Dikbayır bu partinin en namuslu adamıdır. Bir polemiğe de ihtiyacı yoktu. Meral hanım ya kendini, ya da yakın çevresini gözden geçirmelidir. İddia Ümit beydense ciddiyeti var demektir. Ateş olmayan yerden duman tütmez