Türkiye’ye gelen Ukraynalı sığınmacılara yönelik proje çalışmaları başladı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kırım Derneği Genel Merkezinde, Türkiye’ye gelen Ukraynalı sığınmacıları konu edinen proje hazırlama ve geliştirme çalışmalarına yönelik toplantı gerçekleştirildi.

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezinde 2 Haziran 2022 tarihinde Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal saldırıları sonucu vatanlarını terk etmek zorunda kalarak Türkiye’ye gelen Ukraynalı sığınmacıları konu edinen proje hazırlama ve geliştirme çalışmalarına ilişkin bir toplantı gerçekleştirildi.

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Ukrayna Derneği ve ASULA Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin paydaş olduğu projenin hazırlığı yönünde yapılan toplantıya Göç İdaresi Başkanlığı yetkilileri ve Kırım Vakfı yöneticileri de katıldı.

ASULA Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinden; Yönetim Kurulu Başkanı Şenay Güler, Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Erkoca, Proje Koordinatörü ve FAO İzleme ve Değerlendirme Uzmanı Bahadır Topal, Ukrayna Derneği’nden; Dernek Başkanı Yuliya Biletska, Kırım Derneğinden Genel Başkan Mükremin Şahin, Genel Başkan Yardımcısı Namık Kemal Bayar, Şefika Gaspıralı Kadın İnisiyatifi Azaları; Oya Deniz Çongar Şahin, Necla Kalkay ve Saadet Aslan Bayar, Göç İdaresi Başkanlığından; Uyum ve İletişim Genel Müdür V. Dr. Gökçe Ok ile Yabancılar Genel Müdür V. Gözde Özkorul, Kırım Vakfından; Vakıf Başkanı Tuncer Kalkay ile Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Enver Aydoğan toplantıda hazır bulundu.

Göç İdaresi Başkanlığı yetkilileri, gerek mükerrer uygulamaların önlenmesi gerekse seçilen konularda kelebek etkisinin yaratılması yönünde değerli katkılarda bulundular.

Çocukları ve kadınları önceleyen projede, sığınmacıların maruz kaldığı savaş travmasının etkilerinin bir nebze azaltılması ve uyumun sağlanmasına yönelik konular üzerinde de duruldu.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.