Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan "Adnan Menderes Çalıştayı" nın sonuç raporu yayımlandı

18 Eylül 2023 tarihinde Adnan Menderes Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen, Türkiye’deki pek çok üniversite ve akademisyenin katkısı ile gerçekleştirilen ve Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Adnan Menderes Çalıştayı’nın sonuç raporu yayımlandı.

Merhum Başbakan Adnan Menderes’in vefatının 62. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen çalıştayda, Adnan Menderes on altı farklı bilim dalı perspektifinde ele alınarak Menderes’in hayatı ve iktidara gelişine kadar Türk demokrasisine kazandırdıkları, iktidarda olduğu dönem boyunca izlediği siyasi ve toplumsal politikalar ile ‘Beyaz İhtilal’ dönemi, sağlık, sosyal güvenlik, zirai üretim, endüstriyel gelişim, bankacılık, sendikacılık, kültürel miras, sanat, dış politika, eğitim politikaları ve ulaştırma çabaları incelendi.

Çalıştay Başkanı ve Üniversite Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Akkoyun, çalıştayın önemine vurgu yaparak Adnan Menderes Çalıştayı ile onun hatırasını anarak geleceğin yol haritasının oluşturulacağını belirtti.

Çalıştay sonuç raporunda, üzerinden 62 yıl geçtikten sonra 16 farklı disiplin (Pazarlama, Edebiyat, Halk Bilimi, Radyoloji, Müesseseler, Özel Eğitim, Tarım Ekonomisi, Tarım Makinaları, Hemşirelik, Ebelik, Sinema, İletişim, Uluslararası İlişkiler, Kültür-Sanat ve Musikî, Kütüphanecilik, Turizm) bağlamında ilgili akademisyenlerle detaylı bir şekilde incelendi. Adnan Menderes üzerine bu bilim dalları ve diğer bilim dallarının bilimsel araştırmalarının devam etmesi gerekliliği çalıştayca oy birliğiyle kabul edildi.

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.