Türkiye, Yunanistan'ın tahriklerine yeni bir Navtex ile yanıt verdi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Doğu Akdeniz’deki provokasyonlarına bir yenisini daha ekleyen Yunanistan’a Türkiye’nin tepkisi gecikmedi. Türkiye, Meis Adası’nın gayri askeri statüsünün ihlal edildiğini bildirerek yeni bir Navtex yayımladı.

Yunanistan, Türkiye ile Doğu Akdeniz’de gerilimin azaltılmasına yönelik diyalog çabalarına rağmen uluslararası hukuk ve anlaşmalara aykırı hamlelerini sürdürüyor. Atina yönetimi, Akdeniz’deki Meis Adası’nın gayri askeri durumunu hiçe sayıyor. Türkiye, bu tür provokasyonlara yeni bir NAVTEX ile karşılık verdi.

TÜRKİYE’DEN YUNANİSTAN’A NAVTEX YANITI!

Türkiye ise adanın Yunanistan tarafından silahlandırılarak 1947 Paris Anlaşması ile belirlenen gayri askeri statüsünün ihlal edildiğini vurguladı ve bugün Yunanistan’ın Akdeniz’deki tahriklerine yeni bir Navtex ile cevap verdi. Türkiye, Meis Adası’nın gayri askeri statüsünün ihlal edildiğini bildiren yeni bir Navtex yayımladı. (QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.