Türkiye ve Azerbaycan arasında eğitim ortaklığı projesi hayata geçiyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye ve Azerbaycan yüksek öğretim ilişkilerini geliştirmek için bir dizi adım atıyor. Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) temsilciler ve Türk üniversite rektörleri, Türkiye ile Azerbaycan arasında yükseköğretim alanındaki ilişkilerin geliştirilmesine ilişkin Bakü’de temaslarda bulundu. Öte yandan, Bakü’de bir süredir düzenlenen VII. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi kapsamında görüşmeler yapıldı.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bulunan 40’ın üzerinde Türk üniversite rektörü, hem Azerbaycan Eğitim Bakanlığı hem de Azerbaycanlı üniversite yetkilileriyle bir araya gelerek ilişkilerin geliştirilmesi hususunda fikir alışverişinde bulundu. Görüşmelerde Türkiye ile Azerbaycan’ın Bakü’de kurmayı planladığı ortak üniversite, çift diploma uygulamasının yaygınlaştırılması, öğrenci ve öğretim elemanı değişimi ve bilgi paylaşımı gibi konular gündeme geldi.

ORTAK ÜNİVERSİTE HAZIRLIĞI NE DURUMDA?

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu, Anadolu Ajansına verdiği mülakatta, ortak üniversite için iki ülkenin cumhurbaşkanının mutabık kaldığını ve bu konuda faaliyetlere başlayacaklarını bildirdi. Bu yöndeki çalışmaları Azerbaycan Eğitim Bakanlığı ile yürüttüklerini belirten Kapıcıoğlu, “Çok uzun olmayan bir süreçte hayata geçirilecektir. Çok özellikli ve örnek teşkil edecek bir üniversitenin kurulması için çalışmalarımız büyük oranda sona yaklaştı.” ifadelerini kullandı. Safa Kapıcıoğlu, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki yüksek öğretim ilişkilerinin aslında eskiye dayandığını ancak son zamanlarda büyük yükselişe geçtiğini, üniversiteler arasında karşılıklı ziyaretlerin, iş birliklerinin ve ortak diploma programlarının da süreceğini kaydetti.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.